Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

George Soros: Κίνδυνος νέου παγκοσμίου πολέμου

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και προαγωγός της Νέας Τάξης Πραγμάτων George Soros, δήλωσε ότι τον ανησυχεί η πιθανότητα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, όπως μεταδίδει το marketwatch.com

Πολλά θα εξαρτηθούν από την υγεία της κινεζικής οικονομίας, δήλωσε ο George Soros μιλώντας σε συνέδριο του Bretton Woods στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Εάν εκτροχιαστούν οι προσπάθειες της Κίνας να κάνει τη μετάβαση από μια εξαγωγική οικονομία σε μια οικονομία που θα οδηγείται από την εγχώρια ζήτηση, υπάρχει η πιθανότητα οι ηγέτες της Κίνας να καλλιεργήσουν μια εξωτερική σύγκρουση για να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα και να διατηρήσουν την εξουσία, πιστεύει ο Soros.

«Εάν υπάρξει κάποια σύγκρουση της Κίνας με έναν στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα φτάναμε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα (ξεχνώντας να αναφέρει βέβαια την Τουρκία, που πλέον και επίσημα διαθέτει έναν από τους 10 ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο).

Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο ο George Soros κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν «μια μεγάλη παραχώρηση» και να επιτρέψουν στο νόμισμα της Κίνας (το γουάν) να ενταχθεί στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το γουάν ανταγωνιστή του Αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Σε αντάλλαγμα, η Κίνα θα πρέπει να κάνει από την πλευρά της μεγάλες παραχωρήσεις για να αναμορφώσει την οικονομία της, όπως είναι η αποδοχή του κράτους δικαίου, δήλωσε ο Soros.
Ζητάει τον «εκδημοκρατισμό» της Κίνας ο εκφραστής της παγκοσμιοποίησης, καθώς η Κίνα και η Ρωσία δεν είναι «δημοκρατικές» και άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων…

Με το να επιτραπεί στο κινεζικό γουάν να είναι ένα νόμισμα της αγοράς θα δημιουργηθεί μια «δεσμευτική σχέση» μεταξύ των δύο συστημάτων.
Ποια θα είναι η δέσμευση; Η υποταγή στις ΗΠΑ και την ΝΤΠ;

Μια συμφωνία σε αυτές τις γραμμές θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δήλωσε ο George Soros, ωστόσο η εναλλακτική είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη (για τις ΗΠΑ).

«Χωρίς μια συμφωνία, υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η Κίνα να ευθυγραμμιστεί πολιτικά και στρατιωτικά με τη Ρωσία και μετά η απειλή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου γίνεται πραγματική, άρα αξίζει να δοκιμάσουμε», υπογράμμισε.

Οι χώρες που αυτή τη στιγμή αντιστέκονται στην Παγκόσμια Δικτατορία ή «Δημοκρατία» είναι οι BRICS, τις οποίες οι ΝεοΤαξίτες θα προσπαθήσουν να διασπάσουν με κάθε τρόπο. Φυσικά ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το μαντρί ή το ευρώ αν προτιμάτε και ένταξή της στους BRICS.

Διαβάστε τη συνέντευξη στα Αγγλικά στο link:
http://www.marketwatch.com/story/soros-sees-risk-of-another-world-war-2015-05-19
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου