Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ασαφείς οι Αμερικανικές εξηγήσεις για τα Ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια

Οι Ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία, ανακάλυψαν βιολογικά εργαστήρια στα οποία γίνονταν μελέτες επικίνδυνων ιών για την ανθρωπότητα.

Όπως είχε γίνει γνωστό, στα εργαστήρια αυτά ήταν μπλεγμένοι και Αμερικανοί και ειδικά ο γιός του Τζο Μπάιντεν. 
Για το θέμα διαβάστε στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Από την πλευρά της Ρωσίας έχουν υποβληθεί κάποιες ερωτήσεις για το θέμα των βιολογικών στρατιωτικών εργαστηρίων που ανακαλύφθηκαν στην Ουκρανία και τη συνεργασία των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, αλλά όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τις ΗΠΑ, ενώ από το 2001 παρεμποδίζεται ο μηχανισμός ελέγχου τους σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας βρήκε ασαφείς τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το θέμα από τις ΗΠΑ και τις βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία, καθώς δεν δίνονται απαντήσεις σε πολλές σημαντικές ερωτήσεις.

Μία από τις βασικές ερωτήσεις αφορά το γιατί γίνονταν πειράματα κατά παραγγελία του Αμερικανικού Πενταγώνου, ενώ η έρευνα δεν σχετιζόταν με προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ουκρανικός πληθυσμός. Οι Ρώσοι θέλουν να μάθουν γιατί Αμερικανοί αξιωματικοί του στρατού συμμετείχαν σε βιολογικές έρευνες στην Ουκρανία, ενώ η έρευνα γινόταν μυστικά και μόνο με περιορισμένη πρόσβαση σε Ουκρανούς ειδικούς.

Υπάρχουν ερωτήσεις για τους λόγους που παθογόνοι μικροοργανισμοί, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βιολογικά όπλα και βιολογικά υλικά Ουκρανών πολιτών εξάγονταν από την χώρα χωρίς να είναι ξεκάθαροι και δηλωμένοι οι λόγοι της εξαγωγής τους. 

Η Ρωσία διερωτάται γιατί Αμερικανοί αξιωματικοί, όπως η Victoria Nuland, ανησυχούσαν ιδιαίτερα μη τυχόν και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας από τα υλικά και τα βιοεργαστήρια πέσουν στα χέρια των Ρώσων επιστημόνων.

Τέλος, παραμένει αναπάντητη η ερώτηση γιατί οι ΗΠΑ και η Ουκρανία παραμένουν σιωπηλές για την συνεργασία τους στον στρατιωτικό και βιολογικό τομέα και γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου από το 2001.

Μπορεί η εισβολή και ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία να είναι απολύτως καταδικαστέος, τα ερωτήματα όμως που αφορούν βιολογικά εργαστήρια, βιολογικά όπλα και επικίνδυνους ιούς, που αποτελούσαν τομείς συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ, θα πρέπει να απαντηθούν και να μην αποκρύπτονται από τα πλήρως κατευθυνόμενα Δυτικά ΜΜΕ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου