Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Daily Mail: ο Χάντερ Μπάιντεν εξασφάλιζε εκατομμύρια δολάρια σε βιοεργαστήρια της Ουκρανίας

Ο γιος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ Μπάιντεν, είναι αυτός που βοήθησε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων σε βιοεργαστήρια της Ουκρανίας που ειδικεύονται σε έρευνα παθογόνων μικροοργανισμών (σ.σ. ίσως και για βιολογικό πόλεμο).

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην κατοχή της οποίας βρίσκονται τα e-mail του παλιού υπολογιστή του γιου του Τζο Μπάιντεν, που επιβεβαιώνουν τις ύποπτες δουλειές του Χάντερ στην Ουκρανία, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσική κυβέρνηση έδωσε συνέντευξη Τύπου, η οποία ναι μεν προβλήθηκε από τα Δυτικά (και τα Ελληνικά) ΜΜΕ, δεν έλαβε όμως καμία προσοχή, καθώς θεωρήθηκε προπαγάνδα. Οι δημοσιογράφοι της Daily Mail, έψαξαν το θέμα και έβγαλαν «λαβράκι» καθώς ανακάλυψαν ότι οι ισχυρισμοί των Ρώσων για Αμερικανική χρηματοδότηση βιολογικών όπλων σε εργαστήρια της Ουκρανίας, είναι αξιόπιστοι.

Οι Ρωσικοί ισχυρισμοί φαίνεται πως είναι αξιόπιστοι για τους Βρετανούς δημοσιογράφους, καθώς έφτασαν στα χέρια τους τα e-mail από τον παλιό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν που αποδεικνύουν τους Ρωσικούς ισχυρισμούς.

Στα e-mail φαίνεται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν εξασφάλισε χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Metabiota, μια εταιρεία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας και ειδικεύεται στην έρευνα πανδημικών ασθενειών.

Ο Χάντερ φαίνεται πως σύστησε την Metabiota σε μια υποτίθεται διεφθαρμένη Ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου την Burisma, για ένα «επιστημονικό πρόγραμμα» που περιλάμβανε Ουκρανικά εργαστήρια με υψηλό επίπεδο βιοασφάλειας.

Ο γιος του σημερινού Αμερικανού Προέδρου μαζί με τους συναδέλφους του επένδυσαν 550.000 δολάρια στην Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners και κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία από επενδυτές όπως η Goldman Sachs.

Οι δημοσιογράφοι της Daily Mail θεωρούν πως οι ισχυρισμοί των Ρώσων για την χρηματοδότηση «βιολογικών όπλων» είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ ακριβείς. 

Ο επικεφαλής των Ρωσικών δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής προστασίας, υποστήριξε ότι υπήρξε αλληλεπίδραση μεταξύ Αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών και Ουκρανικών εταιρειών βιοτεχνολογίας, τις οποίες χρηματοδότησαν δομές κοντά στον σημερινό Αμερικανό Πρόεδρο. Πρόκειται για το επενδυτικό fund Rosemont Seneca, του Χάντερ Μπάιντεν.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι Ρωσικοί ισχυρισμοί αποτελούν προπαγάνδα για να δικαιολογηθεί η εισβολή στην Ουκρανία. 

Σημείωση CosmoStatus: μήπως όμως πάνω σε ίδιους ισχυρισμούς για δήθεν ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής, δεν είχε δικαιολογηθεί η δεύτερη εισβολή στο Ιράκ από τους Αμερικανούς, που στο τέλος δεν βρήκαν ούτε ένα όπλο μαζικής καταστροφής;

Σύμφωνα με τα e-mail που βρήκαν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι, αποδεικνύεται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν αυτός που εξασφάλισε χρηματοδότηση εκατομμυρίων για την Metabiota, που σχετίζεται με το Υπουργείο Άμυνας και εξειδικεύεται σε έρευνα πάνω σε ιούς που μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες και να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.

Η Mary Guttieri, αντιπρόεδρος της Metabiota, τον Απρίλιο του 2014 έστειλε e-mail στον Χάντερ Μπάιντεν, στο οποίο περιέγραφε το πως θα υποστήριζαν την οικονομική και πολιτισμική απεξάρτηση της Ουκρανίας από την Ρωσία, κάτι πολύ ασυνήθιστο για εταιρεία βιοτεχνολογίας. Στο e-mail επίσης εκφράζονται οι ευχαριστίες της Mary Guttieri για τον χρόνο που διατέθηκε στην εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας Kathy Dimeo, για μια συνάντηση.

Τέσσερεις ημέρες μετά το e-mail, ο εκτελεστικός Διευθυντής της Burisma, ο Vadym Pozharskyi, έγραψε στον Χάντερ Μπάιντεν αποκαλύπτοντας ότι ο γιος του τότε Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν συμμετείχε σε «επιστημονικό project» που περιλάμβανε τις εταιρείες Burisma και Metabiota στην Ουκρανία.

«Σας παρακαλώ δείτε τα νέα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να αναλυθούν γι' αυτό που ονομάζετε Επιστημονικό Ουκρανικό project» έγραψε ο Pozharskyi.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου Άμυνας, από τον Φεβρουάριο του 2014 ως τον Νοέμβριο του 2016, χορηγήθηκαν 18,4 εκατομμύρια δολάρια στην Metabiota με τα 307.092 δολάρια να κατονομάζονται για «ερευνητικά project στην Ουκρανία».

Τα e-mail και τα αμυντικά συμβόλαια που έφτασαν στα χέρια της Daily Mail δείχνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε κύριο ρόλο στο να εξασφαλιστεί ότι η Metabiota θα έκανε έρευνα σε παθογόνους μικροοργανισμούς σε εργαστήρια μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας.

Το project μετατράπηκε σε υπόθεση νομικής ευθύνης εθνικής ασφάλειας για την Ουκρανία όταν οι Ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Η Metabiota εργάστηκε στην Ουκρανία για την Black & Veatch, που έχει συμβόλαια με τις Αμερικανικές κυβερνήσεις και ισχυρούς δεσμούς με τον Αμερικανικό στρατό, ενώ έστησε εργαστήρια υψίστης ασφαλείας στην Ουκρανία στα οποία γινόταν μελέτη θανατηφόρων ασθενειών και βιολογικών όπλων.

Στις αρχές Μαρτίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο, ότι «Ρωσικές δυνάμεις μπορεί να προσπαθήσουν να καταλάβουν τα βιολογικά εργαστήρια» εκφράζοντας φόβους πως θανατηφόροι μικροοργανισμοί και κατασκευασμένοι ιοί, μπορεί να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Ο Χάντερ Μπάιντεν μαζί με τους συνεταίρους του, κατάφερναν να συγκεντρώνουν εκατομμύρια για τις τεχνολογικές εταιρείες μέσω της δικής τους εταιρείας της Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP), ελπίζοντας πως πολλά από τα εκατομμύρια θα έμεναν αδιάθετα και θα κατέληγαν στην προσωπική τους περιουσία, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Η Metabiota ήταν μία από αυτές τις εταιρείες. Στα e-mail μεταξύ του Χάντερ Μπάιντεν και των συνεταίρων του γίνονταν συζητήσεις για το πως τα δεδομένα της έρευνας των ιατρικών εταιρειών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κυβερνήσεις και εταιρείες που ψάχνουν την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών.

Οι προτάσεις του Hunter Biden προς τους επενδυτές περιλάμβαναν το ότι όχι μόνο γίνεται χρηματοδότηση προς την εταιρεία, αλλά τη βοηθούν και «να αποκτήσει νέους πελάτες», συμπεριλαμβανομένων των «κρατικών υπηρεσιών όπως στην περίπτωση της Metabiota».

Σύμφωνα με τα e-mail, ο Hunter Biden και ο συνέταιρός του Eric Schwerin συζητούσαν μέχρι και την υπενοικίαση των γραφείων της εταιρείας τους. Τότε, (Απρίλιος του 2014) η αντιπρόεδρος της Metabiota η Mary Guttieri έγραψε στον Χάντερ Μπάιντεν για το πως θα μπορούσαν «να εξασφαλίσουν την οικονομική και πολιτισμική απεξάρτηση της Ουκρανίας από τη Ρωσία». 

«Όπως υποσχέθηκα, ετοίμασα προτάσεις και μια σφαιρική εικόνα για την Metabiota, την εργασία μας στην Ουκρανία και το πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας, το δίκτυό μας και τα σχέδιά μας, για να απεξαρτηθεί η Ουκρανία πολιτισμικά και οικονομικά από τη Ρωσία και να συνεχιστεί η ενσωμάτωσή της στη Δυτική κοινωνία» αναφέρεται στα e-mail που έχει στην κατοχή της η Daily Mail.

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της CIA, Sam Faddis, αφού μελέτησε τα e-mail, είπε στην Daily Mail ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία για απεξάρτηση από τη Ρωσία, αποτελεί περίεργη δραστηριότητα για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας και τόνισε ότι «τίθεται η ερώτηση για τον πραγματικό σκοπό της λειτουργίας της εταιρείας».

Σχόλιο CosmoStatus: στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε από την Daily Mail στις 25 Μαρτίου και επικαιροποιήθηκε στις 27 Μαρτίου. Άρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρωταπριλιάτικο Βρετανικό αστείο.

Κατά την Ρωσική συνέντευξη Τύπου για τα βιολογικά εργαστήρια που ανακαλύφθηκαν στην Ουκρανία, παρουσιάστηκε και διάγραμμα που συνέδεε τον Joe Biden, τον George Soros και το Δημοκρατικό Κόμμα με τα Ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια.

Η Mary Guttieri είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δουλειές της Metabiota στην Ουκρανία, είχε συναντήσεις με άλλα σημαντικά μέλη της εταιρείας, όπως και με Αμερικανούς και Ουκρανούς στρατιωτικούς τον Οκτώβριο του 2016 για να συζητήσει «τη συνεργασία στην παρακολούθηση και πρόληψη ειδικά επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ασθενειών από ζώα στην Ουκρανία και σε γειτονικές χώρες» σύμφωνα με έκθεση του 2016 του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Κέντρου της Ουκρανίας.

Την ίδια περίοδο ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν στο Συμβούλιο της Ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, που ανήκει στο πρώην σημαντικό κυβερνητικό παράγοντα και (υποτίθεται) διεφθαρμένο δισεκατομμυριούχο Mikolay Zlochevsky.

Τον Απρίλιο του 2014 ο Vadym Pozharskyi, εκτελεστικός Διευθυντής της Burisma έγραψε ένα e-mail στο οποίο αναρωτιούνταν «ποιο ρόλο αναζητά η Metabiota στην Ουκρανία; Μήπως μη κυβερνητικού παίκτη στο Κίεβο; Την ανοικοδόμηση των δεσμών με σεβαστούς Υπουργούς στην Ουκρανία; Μήπως χρηματοδότηση της B&V (Black & Veatch); Ή μήπως αναζητούν συνεργάτες για τα project τους στην Ουκρανία, δημόσιες σχέσεις με κυβερνητικούς θεσμούς και χρηματοδότηση;».

Υπενθυμίζεται ότι η Metabiota είναι υπεργολάβος της Black & Veatch για το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της CIA, Sam Faddis, είπε στην Daily Mail ότι η προσπάθεια να συνεταιριστεί η Metabiota με την Burisma αποτελεί μπερδεμένη και ανησυχητική αποκάλυψη.

«Ο πατέρας του ήταν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και επικεφαλής των σχέσεων με την Ουκρανία. Επομένως, γιατί ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν στο Συμβούλιο μιας ύποπτης Ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου και ταυτόχρονα την έφερνε κοντά με μια εταιρεία βιολογικών όπλων;» αναρωτήθηκε ο Sam Faddis.

«Σίγουρα αποτελεί Ρωσική προπαγάνδα και προσπάθεια να κερδηθεί κάποιο πλεονέκτημα από αυτό. Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός πως φαίνεται να υπάρχει κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Η θέση του Υπουργείου Άμυνας είναι ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Πρόκειται για έρευνα για πανδημίες. Αλλά δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται μόνο γι’ αυτό. Η ερώτηση παραμένει: γιατί βρίσκεται ο Χάντερ Μπάιντεν μπλεγμένος στην υπόθεση; Γιατί ο ατιμασμένος γιος του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην καρδιά της υπόθεσης, αυτός που δεν έχει πολλές ικανότητες και είναι εθισμένος στην κοκαΐνη;» κατέληξε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, το 2010 το Αμερικανικός Οργανισμών Μείωσης Αμυντικών Απειλών ανέθεσε στην B&V να χτίσει ένα βιολογικό εργαστήριο ασφάλειας επιπέδου 3 στην Οδησσό με «μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και παροχή εκπαίδευσης στην ασφάλεια για την μελέτη ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων οργανισμών».

«Τέτοια εργαστήρια χρησιμοποιούνται για μελέτη μολυσματικών παραγόντων ή τοξινών που μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αέρα και να προκαλέσουν τον θάνατο» υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Το 2012 δόθηκαν στην B&V 85 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο 5 ετών.

Τον Μάιο του 2014 σε ένα e-mail της εταιρείας του Χάντερ Μπάιντεν Rosemont Seneca Technology Partners αναφέρεται ότι «υπάρχουν κάποιες εμφανείς πιθανές συνέργειες μεταξύ της δουλειάς του άνδρα της Xiaoying στην CDC με αυτό που γίνεται στην Metabiota. Κάτι για το οποίο πρέπει να σκεφθούμε».

Σε άλλο σημείο όπου φαίνονται οι σημαντικοί δεσμοί της Metabiota, του Υπουργείου Άμυνας και του συνεταίρου της εταιρείας του Χάντερ Μπάιντεν στην RSTP, του Rob Walker, είναι όταν σε e-mail του Οκτωβρίου του 2014, υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να έχουμε έναν φίλο να μιλήσουμε στο Υπουργείο Άμυνας, σε χαμηλό επίπεδο» ώστε να αποδεικνύεται η καλή πίστη της εταιρείας σε κορυφαίους υποψήφιους επενδυτές όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Η εταιρεία RSTP του Χάντερ Μπάιντεν είναι θυγατρική της Rosemont Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2009 από τον Χάντερ Μπάιντεν και τον υιοθετημένο γιο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρυ, τον Κρις Χάιντζ.

Η Metabiota έχει επίσης στενούς δεσμούς με το εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan στην Κίνα, από όπου υποτίθεται ξεκίνησε ο ιός Covid-19. Το εργαστήριο της Wuhan ήταν το κέντρο μιας αμφιλεγόμενης έρευνας για δημιουργία υπερανθεκτικών ιών.

Οι Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποιούσαν έρευνα για κορωνοϊούς στο εργαστήριο της Wuhan, μαζί με τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ οργανισμό EcoHealth Alliance. Ο EcoHealth Alliance διεξάγει λεπτομερή έλεγχο στην έρευνα για κορωνοϊούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19.

Το 2014, οι ερευνητές του εργαστηρίου της Wuhan, της Metabiota και της EcoHealth Alliance δημοσίευσαν μελέτη για μολυσματικές ασθένειες από νυχτερίδες στην Κίνα, που δείχνει πως γινόταν έρευνα για το θέμα στην Wuhan. Η Shi Zhengli, ο διευθύντρια του Κέντρου για Έκτακτες Μολυσματικές Ασθένειες της Wuhan, που ονομάστηκε «η κυρία νυχτερίδα» για τον ρόλο της στην εργαστηριακή έρευνα για κορωνοϊούς νυχτερίδων, ανήκε στην συγγραφική ομάδα της έκθεσης. Η Metabiota είναι επίσημος συνεργάτης της EcoHealth Alliance από το 2014.

Σχόλιο CosmoStatus
Η μελέτη του άρθρου της Βρετανικής εφημερίδας Daily Mail μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει για τις βρωμοδουλειές που έκανε ο γιος του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία και στην Κίνα, όπου φαίνεται πως ο Covid-19 είναι ένα συλλογικό δημιούργημα Αμερικανών και Κινέζων
Η εμπλοκή του γιου του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία και οι επικίνδυνες δραστηριότητές του, εξόργισαν τους Ρώσους, που διαβλέποντας τον κίνδυνο να προκύψει κάτι πραγματικά ανεξέλεγκτο από τα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, τους ανάγκασε να επέμβουν. 
Όπως πάντα όμως, την πληρώνει ο απλός κοσμάκης που χάνει άδικα τη ζωή του.
Είναι απολύτως βέβαιο πως οι δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν ήταν εν γνώσει του Τζο Μπάιντεν και απολάμβαναν της έγκρισής του.
Τέλος, για ακόμη μία φορά, θα αναγκαστούμε να πούμε πως η στάση μας να ζητούμε την ουδετερότητα της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, είναι δικαιωμένη. 
Και οι δύο πλευρές έχουν τη φωλιά τους λερωμένη ή την λέρωσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η πλήρης και άνευ όρων ταύτιση της Ελλάδας με την Δύση και την δήθεν «σωστή πλευρά της Ιστορίας» μόνο προβλήματα δημιουργεί στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα μετά το τέλος του πολέμου, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία εισπράττει από όλους συγχαρητήρια, αλλά και οφέλη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου