Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Στην πανδημία η κυβέρνηση συμβουλευόταν τους ειδικούς. Στα Εθνικά θέματα ποιους συμβουλεύεται;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση δημιούργησε ένα συμβούλιο ειδικών ιατρών οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα και σε συνδυασμό με τις επιστημονικές πληροφορίες που λάμβαναν από το εξωτερικό, πρότειναν στην κυβέρνηση τον τρόπο διαχείρισής της.


Δυστυχώς όμως, στα Εθνικά θέματα, δηλαδή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, η κυβέρνηση, όπως και καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, δεν δημιούργησε ένα υπερκομματικό συμβούλιο ειδικών σε θέματα γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και αμυντικών θεμάτων, ώστε οι ειδικοί να εισηγούνται την διαχρονική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθείται, ώστε τα οφέλη για την χώρα να είναι τα μέγιστα, πάντοτε με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και του έθνους των Ελλήνων.

Το αποτέλεσμα της διαχρονικά αλλοπρόσαλλής και ερασιτεχνικής άσκησης εξωτερικής πολιτικής, έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να βγαίνει ζημιωμένη ως προς τα συμφέροντά της. Ακόμη και αν κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν συμβουλευτικά όργανα (όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ), εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται ότι οι συμβουλές και οι προτροπές προς την κυβέρνηση δεν κινούνται προς την κατεύθυνση του Εθνικού συμφέροντος, αλλά αποτελούν κινήσεις υποχώρησης, ενδοτισμού και κακώς εννοούμενου συμβιβασμού προς αυτούς που αμφισβητούν την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και καταπατούν το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως δημιουργήθηκε το συμβούλιο των ειδικών με τους κυρίους Τσιόδρα, Μαγιορκίνη, τις κυρίες Γκάγκα, Παπαευαγγέλου κλπ, γιατί να μην υπάρχει ένα αντίστοιχο συμβούλιο ειδικών στη γεωπολιτική και γεωστατηγική με τους κυρίους Γιάννη Μάζη, Κωνσταντίνο Φίλη, Γιώργο Φίλη, Κώστα Γρίβα και διακεκριμένης αξίας απόστρατους αξιωματικούς όπως ο Φραγκούλης Φράγκος, ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ακόμη και ο πρώην Υπουργός Άμυνας αλλά άριστος στρατιωτικός, Ευάγγελος Αποστολάκης;

Πριν αρχίσετε να διαφωνείτε με τα ονόματα, αφαιρέστε τις κομματικές παρωπίδες και σκεφθείτε εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι μερικοί από τους καλύτερους στον τομέα τους που διαθέτει η χώρα, με τεράστια εμπειρία. Εάν είναι άξιοι και ικανοί, ας σκεφτούμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι μαζί τους.

Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να αποτελούν τα μέλη ενός συμβουλίου δέκα ανθρώπων, που θα μπορούσε να εξετάσει σε βάθος το τι συμβαίνει, τι θα συμβεί και τι συμφέρει τη χώρα. Ένα συμβούλιο που θα μπορούσε να στελεχωθεί με ανθρώπους ικανούς να αποφασίζουν για τα όπλα που θα χρειαστεί η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Ένα συμβούλιο που θα μπορούσε να αποφασίσει για την ενεργειακή πορεία της χώρας. Πάντοτε με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον και χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και κομπλεξισμούς.

Εάν συμφωνείτε ότι η χώρα χρειάζεται Εθνικό Συμβούλιο Ειδικών για την χάραξη και την άσκηση Εξωτερικής της Πολιτικής και Άμυνας, πιέστε τους βουλευτές της περιοχής σας για την δημιουργία του. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι κομματικές αγκυλώσεις πρέπει να τελειώσουν. Γνώμονας είναι μόνο το Εθνικό Συμφέρον.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου