Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Σουηδέζα Πρωθυπουργός: η ενσωμάτωση των μεταναστών απέτυχε

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Magdalena Andersson δήλωσε ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών στη χώρα απέτυχε. Αντίθετα, τροφοδότησε τα εγκλήματα που οφείλονται σε συμμορίες.

Η Σουηδία δεν κατάφερε να ενσωματώσει τον τεράστιο αριθμό μεταναστών που έχει δεχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οδηγώντας σε παράλληλες κοινωνίες και βία από συμμορίες, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη η πρωθυπουργός Magdalena Andersson, ενώ ξεκίνησε μια σειρά πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Η κοινωνία της Σουηδίας βρίσκεται σε σοκ εξαιτίας των βίαιων ταραχών που ξέσπασαν στη χώρα από μουσουλμάνους μετανάστες και προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσότερων από 100 αστυνομικών.

Η βία ξέσπασε όταν ένας Σουηδός-Δανός πολιτικός έκαψε το Κοράνι σε μια συγκέντρωση και προσπάθησε να το ξανακάνει σε αρκετές γειτονιές όπου ο πληθυσμός αποτελείται από μετανάστες

Η Μαγκνταλένα Άντερσον σε μια ειλικρινή αυτοκριτική, κατηγόρησε τους ταραχοποιούς / εγκληματίες και είπε ότι επιτράπηκε τόσο στον ισλαμισμό όσο και στον δεξιό εξτρεμισμό να φουντώσουν στη Σουηδία.

«Ο διαχωρισμός επιτράπηκε να επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουμε παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία. Ζούμε στην ίδια χώρα αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες» είπε η Πρωθυπουργός της Σουηδίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη Σουηδία αλλά έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες φτάνοντας τα 2 εκατομμύρια, αποτελώντας το 20% του πληθυσμού.

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Άντερσον βρίσκονται στην εξουσία τα 28 από τα 40 τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 8.

Η Άντερσον είπε ότι ήθελε να εισαγάγει τοπικές επιτροπές εγκληματικότητας νέων, όπου οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Πρότεινε επίσης εργαλεία για να βεβαιωθεί ότι οι νέοι πηγαίνουν στο σχολείο και δεν το εγκαταλείπουν, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

«Η ένταξη στην κοινωνία μας ήταν πολύ φτωχή. Την ίδια στιγμή είχαμε μεγάλη μετανάστευση. Η κοινωνία ήταν πολύ αδύναμη, οι πόροι για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ήταν πολύ φτωχοί» είπε η Σουηδέζα Πρωθυπουργός.

Η Σουηδία, στην οποία θα διεξαχθούν εκλογές μέσα στο έτος, έχει αυστηροποιήσει ριζικά τις μεταναστευτικές της πολιτικές από τότε που δέχθηκε τους περισσότερους ανθρώπους κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης το 2015. Πλέον, έχει μια από τις πιο αυστηρές πολιτικές της ΕΕ. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επικρίνει τη Σουηδία και την αυστηροποίηση των πολιτικών της, ισχυριζόμενη ότι προκαλεί ανθρώπινο πόνο και κάνει την ένταξη ακόμη πιο δύσκολη για τους μετανάστες.

Όπως φαίνεται, η Διεθνής Αμνηστία αδιαφορεί για τον πόνο που προκαλείται στους Ευρωπαίους πολίτες και την αναστάτωση του τρόπου ζωής τους από την υπερσυγκέντρωση ανθρώπων με διαφορετικά ήθη, έθιμα και θρησκεία, που ουσιαστικά, αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Ευρώπης, ενώ προσπαθούν να επιβάλλουν την δική τους κουλτούρα στις Ευρωπαϊκές χώρες που τους φιλοξενούν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου