Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Μήπως η Ουκρανία εκβιάζει την ΕΕ και ειδικά την Γερμανία;

Η απόφαση για διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την ΕΕ, από αγωγό που περνάει μέσα από την Ουκρανία, προβληματίζει εάν συσχετιστεί με άρθρο που δημοσιεύτηκε από Ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το Κίεβο αποφάσισε να περιορίσει την παροχή Ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ μέσω αγωγού που πλέον ελέγχεται από τον Ρωσικό στρατό, ενώ καταγγέλλει παρεμβάσεις στον αγωγό από τις Ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αναστείλει τη ροή φυσικού αερίου μέσω ενός σημείου διέλευσης που, όπως είπε, παραδίδει σχεδόν το ένα τρίτο του καυσίμου που διοχετεύεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Μόσχα ως υπεύθυνη, υποστηρίζοντας ότι θα μεταφέρει τη ροή σε άλλους αγωγούς.
Η GTSOU, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα φυσικού αερίου της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την αποστολή μέσω του δρομολογίου Sokhranivka από την Τετάρτη, δηλώνοντας «ανωτέρα βία», μια ρήτρα την οποία μπορεί να επικαλεστεί μια εταιρεία, όταν πλήττεται από κάτι πέρα από τον έλεγχό της».

Η Ρωσική Gazprom θεωρεί πως δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, ενώ υποστηρίζει πως συνεχίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας, κανονικά, ενώ είναι τεχνικά αδύνατη η επιπλέον μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Sudzha, όπως θέλουν οι Ουκρανοί.

Έτσι, η ροή του Ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ έπεσε κατά ένα τέταρτο, από τα 95,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, στα 72 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, αναφέρει το Reuters.

Έτσι, συνεχίζει το Reuters, η τιμή της μεγαβατώρας μέσω φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 250% σε σχέση με πέρυσι.

Το 2020, ο συγκεκριμένος αγωγός είχε κλείσει για λόγους συντήρησης και η ροή είχε κατευθυνθεί μέσω της Sudzha, όπως ισχυρίζονται ότι θα κάνουν και τώρα οι Ουκρανοί. Τότε, είχαν μεταφερθεί ημερησίως 165,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μέσω του αγωγού, κάτι που δεν υπάρχει λόγος να μην συμβεί και φέτος.


Που βρίσκεται η πιθανότητα εκβιασμού.

Εχθές, δημοσιεύτηκε στην Kyiv Post άρθρο του Αμερικανού Πανεπιστημιακού Robert Zubrin, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Γερμανία εμμέσως, χρηματοδοτεί τη Ρωσία για να διεξάγει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας!

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλος αυτός ο όλεθρος χρηματοδοτείται από τη Γερμανία! Πώς είναι αυτό δυνατόν;
Μέσω των αγορών φυσικού αερίου, η Γερμανία χρηματοδοτεί επί του παρόντος τη Ρωσία με ρυθμό 160 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα, ή 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ποσό σχεδόν ίσο με τον ετήσιο Ρωσικό αμυντικό προϋπολογισμό των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Η Γερμανία δεν χρηματοδοτεί μόνο τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και όλες τις στρατιωτικές της δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που διατηρεί για να απειλήσει τα κράτη της Βαλτικής, εκείνων που χρησιμοποιεί για να διαπράξει γενοκτονία στη Συρία και τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και υπερηχητικών πυραύλων με τα οποία απειλεί σήμερα τον κόσμο» αναφέρεται στο προπαγανδιστικό άρθρο.

Υποστηρίζουμε πως πρόκειται για προπαγάνδα, καθώς υποστηρίζεται ότι η Ρωσία διαπράττει γενοκτονία στη Συρία, ενώ όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως γενοκτονία διέπραττε το Ισλαμικό Κράτος και όσοι το υποστήριζαν (λέγε με Τουρκία), ενώ η Τουρκία διαπράττει αυτή τη στιγμή εθνοκάθαρση στις περιοχές της Συρίας που έχει καταλάβει. Εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ του Άσαντ και φυσικά οι δυνάμεις των Κούρδων με την βοήθεια των Αμερικανών, το Ισλαμικό Κράτος θα είχε επικρατήσει στη Συρία και το Ιράκ και ο πόλεμός θα είχε επεκταθεί.

Εάν όμως το Κίεβο σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο, τότε δεν αποκλείεται πράγματι να προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ και κυρίως τη Γερμανία μέσω της ροής του φυσικού αερίου.

Ελπίζουμε, οι Ουκρανοί να μην έχουν αποθρασυνθεί και να μην αποτελεί πραγματικότητα η διαφαινόμενη προσπάθεια εκβιασμού της ΕΕ μέσω της ροής του φυσικού αέριου.


Πριν λίγες ημέρες, η Deutsche Welle είχε δημοσιεύσει άρθρο για τον θρασύτατο Ουκρανό πρέσβη στο Βερολίνο Αντρίι Μέλνικ, που αποκάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο «προσβεβλημένο λουκάνικο», πρόσβαλλε τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ως φιλορώσο, ενώ χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από το Κίεβο και χαρακτήρισε «μαλάκα» τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Μίχαελ Ροτ. Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Ουκρανός πρέσβης έχει ξεπεράσει τα όρια του ρόλου του και υπό άλλες συνθήκες θα είχε απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Μήπως τελικά, η Ουκρανία έχει πράγματι αποθρασυνθεί έναντι της ΕΕ, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ αποδεικνύονται λίγοι (μπουνταλάδες) μπροστά στους παμπόνηρους Ουκρανούς και τους Αμερικανούς πάτρωνές τους;

Υ.Γ. 

Εδώ που φτάσαμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να δηλώνουμε πως δεν είμαστε υποστηρικτές της Ρωσίας, όπως δεν είμαστε υποστηρικτές της Ουκρανίας. Υποστηρίζουμε ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς εμμονές (κόμπλεξ) του στυλ «ανήκουμε στη Δύση, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ή «έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». 

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου