Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ευρώπη: η πλειοψηφία όσων μεταναστών / προσφύγων δηλώνουν ανήλικοι, αποδεικνύονται ενήλικοι!

Καθώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ουσιαστικά απαγορεύει την απέλαση των ανηλίκων που φτάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην Ευρώπη, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνουν ανήλικοι. Για τις περιπτώσεις που υπάρχουν αμφιβολίες για την ηλικία τους, διεξάγονται ιατροδικαστικοί έλεγχοι.


Ο Εθνικός Οργανισμός Ιατροδικαστικής της Σουηδίας ανακοίνωσε πως μετά από 7858 ελέγχους σε πρόσφυγες και μετανάστες που δήλωσαν ανήλικοι, διαπιστώθηκε πως οι 6628 ήταν ενήλικες, ενώ 112 ήταν πιθανά ενήλικες.

Σύμφωνα με το BBC οι έλεγχοι ηλικίας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2021 και μόνο στις περιπτώσεις όπου υπήρχαν αμφιβολίες για την πραγματική ηλικία των ατόμων αυτών.

Για τους 5700 που εξετάστηκαν και βρέθηκαν ενήλικοι και όχι ανήλικοι, αποφασίστηκε οι αιτήσεις ασύλου που είχαν υποβάλλει να εξεταστούν ως αιτήσεις ενηλίκων.

Πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, δεν έχουν μαζί τους κανένα αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι χώρες τους δεν διαθέτουν οργανωμένο σύστημα καταγραφής των υπηκόων τους.

Μεταξύ 2015 και 2016 έφτασαν στη Σουηδία 80.000 ανήλικοι, εκ των οποίων 37.000 ασυνόδευτοι. Όλοι υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Τα ίδια καταγράφηκαν και στο Βέλγιο σύμφωνα με το Remix News. Το 2021 έφτασαν στη χώρα 3351 άτομα που δήλωσαν ανήλικοι. Ιατροδικαστικές εξετάσεις για την εξακρίβωση της ηλικίας τους έγιναν σε 2515 άτομα, εκ των οποίων το 69% αποδείχτηκε πως ήταν ενήλικοι. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στη Γαλλία, σύμφωνα με Κοινοβουλευτική έκθεση, εικάζεται πως το 91% όσων δήλωσαν ανήλικοι μετανάστες, θα αποδειχθεί πως είναι ενήλικοι. Σε πείραμα που διεξήχθη το 2019, από τα 154 άτομα που δήλωσαν ανήλικοι, αποδείχθηκε πως τα 141 ήταν ενήλικοι. Αναλογικά, για το 2020, οι ανήλικοι που θα αποδειχθούν ενήλικες, αναμένεται να είναι 2500 άτομα.

Στη Γερμανία, το 40% όσων εξετάστηκαν αποδείχθηκε πως ήταν ενήλικες, αναφέρεται στην Aerzteblatt. Συνολικά, στη Γερμανία έχουν εξεταστεί τουλάχιστον 400.000 άτομα που δήλωσαν ανήλικοι.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου