Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

DHC-515 το νέο πυροσβεστικό αεροσκάφος στο Farnborough

Από τις 18 ως τις 22 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο Farnborough της Αγγλίας η διεθνής έκθεση αεροσκαφών, γνωστή ως International Airshow.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπου θα παρουσιάσουν τα προς πώληση προϊόντα τους. Μεταξύ αυτών και η εταιρεία Dehavilland Aircraft of Canada, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα κατασκευής των γνωστών πυροσβεστικών αεροσκαφών που στην Ελλάδα είναι γνωστά ως Canadair.

Η εταιρεία, θα παρουσιάσει το νέο της πυροσβεστικό αεροσκάφος, το DHC-515, αυτό που θα λέγαμε στην Ελλάδα CL-515, καθώς η Ελλάδα διαθέτει τα CL-215 και CL-415.

Η εταιρεία Dehavilland είχε την ευγένεια να μας προσκαλέσει στο περίπτερό της στο Farnborough για την παρουσίαση. Φανταζόμαστε πως στην παρουσίαση θα παραστούν οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δια του αρμοδίου Υπουργού, έχει εκφραστεί η πρόθεση της Ελλάδας να αποκτήσει καινούρια πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Κατά την ταπεινή μας άποψη, την οποία έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 10 καινούρια DHC-515, που σε συνεργασία με την Κύπρο θα έπρεπε να γίνουν 14-16. Ο λόγος είναι προφανής. Τα παλιά CL-215 και τα λίγα CL-415 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας και της Κύπρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Ταυτόχρονα, η περίσσεια κάποιων αεροσκαφών, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες άλλων χωρών, όπως το Ισραήλ ή άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με το αζημίωτο φυσικά.

Ας ελπίσουμε πως η σε πολλά θέματα κοιμώμενη Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση θα ξυπνήσει προσωρινά και θα παραγγείλει η ίδια από την Dehavilland έναν ικανό αριθμό πυροσβεστικών αεροσκαφών DHC-515 (π.χ. 50 για όλες τις χώρες της ΕΕ) ώστε να μειωθεί το κόστος αγοράς τους, τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στις ενδιαφερόμενες χώρες, οι οποίες θα πληρώσουν την ΕΕ και όχι την εταιρεία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου