Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Παραδοχή Τσαβούσογλου: η Τουρκία θέλει τα F-16 για να παρενοχλεί την Ελλάδα!

Η Τουρκία δεν θα αγοράσει καινούρια F-16 από τις ΗΠΑ εάν υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις για την χρήση τους, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούτσογλου.


Η Αμερικανική Βουλή πρότεινε τον Ιούλιο να επιτραπεί η πώληση καινούριων F-16 και η αναβάθμιση των υφισταμένων στην Τουρκία, υπό τον όρο ότι η Άγκυρα δεν θα τα χρησιμοποιεί για μη αδειοδοτημένες πτήσεις πάνω από Ελληνικό έδαφος.

«Οι τεχνικές συζητήσεις πηγαίνουν πολύ καλά αλλά δεν θα συμφωνήσουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν που θα μας δένει τα χέρια» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο told Haber Global TV αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

«Γιατί να αγοράσουμε ένα προϊόν που δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Αναμένουμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσει να εργάζεται για να πείσει το Κογκρέσο για την πώληση» πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Πόσο πιο ξεκάθαρα να τα πει ο Τούρκος αξιωματούχος; Τι άλλο θα πρέπει να ειπωθεί για να αντιληφθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία εξοπλίζεται για να μπορέσει να επιτεθεί στην Ελλάδα; 

Η Τουρκία δεν αποτελεί εταίρο και σύμμαχο κανενός στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ και πολύ περισσότερο δεν έχει θέση στην ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Οι συνέπειες θα πρέπει να αναγνωριστούν. Έτσι κι αλλιώς η Τουρκία συνεταιρίζεται με τη Ρωσία και την Κίνα. Την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τους χρησιμοποιεί για να πετύχει τους στόχους της ανάλογα με τα συμφέροντά της, ανεξάρτητα των συλλογικών αποφάσεων. 

Πάρτε το απόφαση: η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ και εξοπλίζεται για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου