Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

CBS: οι ΗΠΑ θα στέλνουν τους παράνομους μετανάστες από την Λατινική Αμερική σε Ελλάδα και Ιταλία! (video)

Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, γι’ αυτό και θα ξεφορτώνονται τους παράνομους μετανάστες από την Λατινική Αμερική, στην Ελλάδα και την Ιταλία.


Σύμφωνα με χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του CBS αλλά και δημοσίευμα, η Αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει ως μέτρο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης την αποστολή μεταναστών από την Λατινική Αμερική στην Ελλάδα και την Ιταλία!

Η κυβέρνηση του … Τζο Μπαϊντενόπουλου, σχεδιάζει να στείλει ορισμένους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική για επανεγκατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία ως μέρος της προσπάθειας να αποθαρρυνθεί το ταξίδι προς τα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, είπαν στο CBS News δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Ιταλία και αφορά μετανάστες που ελέγχονται στα γραφεία μετανάστευσης που η κυβέρνηση Μπάιντεν δημιούργησε πέρυσι σε 4 χώρες της Λατινικής Αμερικής. Εκεί ελέγχονται οι μετανάστες που ελπίζουν να φτάσουν στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι πηγές στο CBS υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες πρώτα.

Αυτό σημαίνει ότι οι συζητήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση είναι υπαρκτές και προχωρημένες.

Τα κέντρα στην Λατινική Αμερική, επίσημα γνωστά ως Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας, επιτρέπουν σε ορισμένους μετανάστες στην Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα, να υποβάλουν αίτηση για να πάνε νόμιμα στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η Ελλάδα και η Ιταλία μαζί με τον Καναδά και την Ισπανία θα δέχονται για επανεγκατάσταση ορισμένους από αυτούς που οι αιτήσεις τους υποβάλλονται σε έλεγχο.

Μία από τις πηγές είπε ότι η Ιταλία και η Ελλάδα πιθανότατα θα δεχτούν έναν σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών, περίπου 500 ή λιγότερους η καθεμία.

Τα γραφεία αποτελούν στοιχείο μιας ευρύτερης στρατηγικής της διοίκησης Μπάιντεν για τη μείωση των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα των ΗΠΑ, προσφέροντας στους επίδοξους μετανάστες ευκαιρίες νόμιμης μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Αμερικανική κυβέρνηση συνδύασε αυτά τα προγράμματα με σκληρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός κανόνα που υποθέτει ότι οι μετανάστες δεν είναι επιλέξιμοι για άσυλο στις ΗΠΑ εάν δεν καταφέρουν να αναζητήσουν προστασία σε τρίτη χώρα.

Οι παράνομες διελεύσεις στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% τον Μάιο σε σύγκριση με το υψηλό ρεκόρ που αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο - μια τάση που αξιωματούχοι της κυβέρνησης αποδίδουν στις πολιτικές και τις προσπάθειες των Μεξικανικών Αρχών να εμποδίσουν τους μετανάστες να ταξιδέψουν βόρεια.

Σύμφωνα με το CBS, Ελλάδα και Ιταλία, παρά τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια, είναι πρόθυμες να υποδεχτούν μετανάστες από την Αμερική, επειδή ο πληθυσμός τους γερνάει και υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών! Δηλαδή, γίνεται επισήμως λόγος για αντικατάσταση του πληθυσμού!

Σε συνέντευξή του στο CBS News την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάνδρο Μαγιόρκας αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Συνεργαζόμαστε με τον Καναδά, την Ισπανία και μόλις πρόσφατα την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε νόμιμους δρόμους για να φτάνουν άτομα στις χώρες τους, μακριά από τα χέρια των λαθρεμπόρων που απλώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα άτομα για το κέρδος» είπε ο Αλεχάνδρο Μαγιόρκας.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ιταλικής κυβέρνησης δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας, πηγές της Ιταλικής κυβέρνησης είπαν στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, ότι η Ρώμη μελετούσε μια συμφωνία μετανάστευσης με τις ΗΠΑ, αλλά την περιέγραψαν ως ανταλλαγή προσφύγων. Οι πηγές ανέφεραν ότι θα αφορά μόνο «20 Βενεζουελανούς πρόσφυγες Ιταλικής καταγωγής».

«Η υπόθεση μιας συμφωνίας αμοιβαιότητας μελετάται επί του παρόντος, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα φιλοξενούν πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη και επιθυμούν να πάνε στην Ευρώπη, ενώ ορισμένες Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες θα φιλοξενούν μερικές δεκάδες πρόσφυγες της Νότιας Αμερικής» ανέφεραν οι πηγές.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας Δημήτρης Καιρίδης, έγραψε στο Χ:
«Δεν υπάρχει ούτε συμφωνία ούτε αίτημα από τις ΗΠΑ για επανεγκατάσταση νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα».

Όμως, οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ δεν αναφέρουν νόμιμους μετανάστες, αλλά παράνομους, που θέλουν να νομιμοποιηθούν...

Τα σχέδια αποστολής κάποιων μεταναστών από τη Λατινική Αμερική προς την Ελλάδα και την Ιταλία υπογραμμίζουν την αυξανόμενη τάση από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες να διαχειριστούν τις εντεινόμενες μεταναστευτικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο μέσω διεθνών συμφωνιών. Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρωτοφανή επίπεδα μετανάστευσης στα νότια σύνορά τους, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν δυσκολευτεί με την άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών που θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, αναφέρεται στο άρθρο του CBS.

Ελλάδα και Ιταλία είναι συνήθως χώρες διέλευσης μεταναστών που ελπίζουν να εγκατασταθούν αλλού στην Ευρώπη. Και οι δύο χώρες έχουν γερασμένο πληθυσμό και σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, δημιουργώντας κίνητρο για την επανεγκατάσταση αλλοδαπών εργαζομένων, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης μπορεί να υποστηρίζει γραπτώς ότι δεν έχει τεθεί το θέμα από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, αλλά ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί, πως είναι δυνατόν να αναφέρει ο Αμερικανός Υπουργός Ασφάλειας Αλεχάνδρο Μαγιόρκας ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ελλάδα για το ζήτημα; Ποιος είναι πιο αξιόπιστος και λέει την αλήθεια; Ο Έλληνας Υπουργός ή ο Αμερικανός;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου