Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΕΕ σε Ουκρανία: αγοράστε φυσικό αέριο από την Ρωσία

Η ΕΕ ήταν αυτή που άναψε το φυτίλι στην Ουκρανία για να απομακρυνθεί από τη Ρωσία. Η ΕΕ ήταν αυτή που δημιούργησε την πορτοκαλί επανάσταση.

Η πορτοκαλί επανάσταση έφερε τη σύγκρουση Ουκρανίας και Ρωσίας, με αποτέλεσμα την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την  αυτονόμηση των Ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας.

Η αδύναμη πολιτικά και στρατιωτικά Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση, προσπαθώντας να πετύχει χαμηλότερες τιμές Ρωσικού φυσικού αερίου για τους πολίτες της, προτρέπει τώρα την Ουκρανία να αγοράσει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου από την Ρωσία, ώστε να είναι φθηνότερο για τους Ουκρανούς, αλλά και τους Ευρωπαίους, που θα το προμηθευτούν μέσω Ουκρανίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο Κίεβο να επιστρέψει στις άμεσες αγορές Ρωσικού φυσικού αερίου συνολικού ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων από το 2020 για να μειώσει το κόστος των αντίστροφων αγορών του ίδιου αερίου» ανέφερε στο πρακτορείο TASS πηγή από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται κοντά στην επιτροπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας – Ρωσίας.

Η πηγή εξήγησε ότι η επιστροφή στις άμεσες αγορές θα καθιστούσε πιο ενδιαφέρον για τη Ρωσία να χρησιμοποιεί το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας για την προώθηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και να διευκολύνει την τιμολογιακή πολιτική.

Η ουκρανική πλευρά προσπαθεί να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους στο φυσικό αέριο λόγω της άρνησής της να το αγοράσει απευθείας από τη Ρωσία, μέσω της αύξησης των τιμολογίων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου