Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Jeremy Clarkson για Greta Thunberg: Είναι ηλίθια

Δεν μασάει τα λόγια του ο φλεγματικός Βρετανός παρουσιαστής εκπομπών αυτοκινήτου!

Τον Jeremy Clarkson τον γνωρίσαμε από την εκπομπή Top Gear που παρουσίαζε αυτοκίνητα. Πλέον παρουσιάζει την εκπομπή The Grand Tour, με τους ίδιους συνεργάτες (Richard Hammond και James May). Παραμένει όμως το ίδιο προκλητικός και αληθινός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Independent είπε χαρακτηριστικά:
«Γνωρίζουμε για την κλιματική αλλαγή εδώ και καιρό και τώρα υπάρχει αυτή η περίεργη Σουηδέζα που τρέχει πάνω κάτω λέγοντας πως θα πεθάνουμε όλοι, ώστε να κινητοποιηθούμε. Όμως, αντί να τρέχει πάνω κάτω και να κουνάει τα χέρια της, μπορεί να πει: αμάν! Φωτιά! Δείτε τι έχει προκαλέσει στον τόπο η κλιματική αλλαγή. Τι θέλεις να κάνω τώρα; Να μπω σε ένα σκάφος από ανθρακονήματα και να αρχίσω να φωνάζω στον Τραμπ;».

Στην ερώτηση για την κριτική που ασκεί στην Γκρέτα Τούνμπεργκ μέσω Twitter και από την στήλη του στην εφημερίδα The Sun, ο Κλάρκσον απάντησε αφοπλιστικά: «είναι ηλίθια».

Ο Κλάρκσον απάντησε στην ερώτηση για το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα που αφήνει η εκπομπή του, λέγοντας πως η εκπομπή του δεν παράγει καυσαέρια καθώς ο ίδιος φυτεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες δέντρα στην τεράστια φάρμα του και καλλιεργεί φυτά.

Ο Τζέρεμυ Κλάρκσον θεωρεί πως η «μικρή παράξενη Σουηδέζα» έχει πρόβλημα συμπεριφοράς και πως δεν μπορεί να πετύχει τίποτα ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με ένα σκάφος που έχει μηχανές ντίζελ και μετά να υποστηρίζει πως δεν τις χρησιμοποίησε.

Στο άρθρο αναφέρεται πως οι μηχανές του σκάφους χρησιμοποιήθηκαν μόνο κατά την είσοδο και την έξοδο από τα λιμάνια, για λόγους ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το σκάφος κινούνταν μόνο με τη χρήση της αιολικής ενέργειας.

«Γέλασα με την ψυχή μου» είπε ο Κλάρκσον, όταν η Τούνμπεργκ πήγε στη Χιλή για την σύνοδο για το κλίμα και μετά αναγκάστηκε να πάει στη Μαδρίτη, επειδή μεταφέρθηκε η σύνοδος.

Και επανέλαβε πως «είναι ηλίθια, επειδή οι επιστήμονες θα λύσουν το πρόβλημα και κανένας δεν θα το λύσει τρέχοντας σε όλο τον κόσμο, κάνοντας απεργία, μην πηγαίνοντας στο σχολείο και μη παρακολουθώντας τα μαθήματα των φυσικών επιστημών. Άρα είναι χαζή».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου