Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ευρώπη: ρατσισμός κατά των λευκών;

Περίεργες πινακίδες υπέρ της στείρωσης των λευκών ανθρώπων και υπέρ της υπογεννητικότητας εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη.

Μια διαφημιστική πινακίδα εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Holloway Road του Βόρειου Λονδίνου. Την φωτογραφία δημοσιοποίησε χρήστης στο twitter.

Στην πινακίδα αναγράφεται:
«Φαντάσου μια πόλη με λιγότερο πληθυσμό. Κάνε αυτό που μπορείς: Στειρώσου!»

Στην πινακίδα απεικονίζονται μόνο λευκοί άνθρωποι, άρα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως η στείρωση απευθύνεται μόνο στους λευκούς κατοίκους της χώρας.

Η πινακίδα έρχεται σε αντίθεση με τα νέα ήθη που κυριαρχούν στη Βρετανία, που έχουν τη βάση τους στην πολιτική ορθότητα και ουδετερότητα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί συγκεκριμένη διαφημιστική πολιτική που επιδιώκει να εξαλείψει τα ρατσιστικά στερεότυπα και να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της χώρας.

Στις κατευθυντήριες γραμμές της Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) δηλώνεται ότι «οι διαφημιζόμενοι πρέπει να αποφεύγουν να απεικονίζουν ρατσιστικά στερεότυπα στη διαφήμισή τους».

Παραμένει ακόμη ασαφές το ποιος ακριβώς τοποθέτησε την πινακίδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το Λονδίνο, μόνο το 41% των κατοίκων είναι λευκοί Άγγλοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πινακίδα όπως αυτή τοποθετείται στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι γεννήσεις είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα.

Νωρίτερα φέτος, εντοπίστηκε πινακίδα στην Πορτογαλία που έγραφε:
«Γιορτάστε τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Με πληροφορίες από το Voice of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου