Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αντιμέτωποι με το Ισλάμ: οι Γάλλοι ανησυχούν

Τα δύο τρίτα των Γάλλων θεωρούν πως το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τις αξίες της Γαλλικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με έρευνα του IFOP για το Le Journal du Dimanche η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού επιθυμεί μια όλο και ευρύτερη απαγόρευση των εμφανών θρησκευτικών συμβόλων.

Στην έρευνα καταγράφηκε πως το 61% των Γάλλων θεωρούν το Ισλάμ ασύμβατο με τις αξίες της Γαλλικής κοινωνίας, με την παραδοσιακή κοσμική κοινωνία. Πέρυσι, η δημοσκόπηση είχε δείξει πως το 53% των Γάλλων θεωρούσαν το Ισλάμ ασύμβατο με τη Γαλλική κοινωνία.

Μεγάλη απόκλιση υπάρχει στη Γαλλική κοινωνία σε σχέση με το Ισλάμ και τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Οι δεξιοί ψηφοφόροι της Μαρίν Λεπέν θεωρούν πως η Ισλαμική πίστη δεν έχει θέση στη Γαλλία σε ποσοστό 85%. Αντίθετα, οι αριστεροί ψηφοφόροι πιστεύουν πως το Ισλάμ έχει θέση στη Γαλλία σε ποσοστό 54%.

Από τους ερωτηθέντες, το 75% δήλωσε ότι τα θρησκευτικά σύμβολα θα πρέπει να απαγορευτούν στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το 72% υποστήριξε την απαγόρευσή τους και στον ιδιωτικό τομέα.

Το 61% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τα εναλλακτικά γεύματα χωρίς χοιρινό στα σχολικά γεύματα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις της Ισλαμοποίησης, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 37%, ενώ του Εμμάνουελ Μακρόν το 20%.

Η Ισλαμοποίηση της Γαλλίας έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον φανατικοί μουσουλμάνοι εργάζονται σε δημόσια σχολεία και την αστυνομία.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Γάλλος Υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer ανακοίνωσε πως έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες για ριζοσπαστικοποίηση δασκάλων δημοσίων σχολείων.

Επίσης έχει ανακοινωθεί πως υπάρχουν καταγγελίες για ριζοσπαστικοποίηση 27 αστυνομικών από το Παρίσι.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Με πληροφορίες από το Voice of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου