Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Δημοσκόπηση δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών θέλει την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της DW το 58% των Γερμανών επιθυμεί την αποβολή της Τουρκίας από ΝΑΤΟ εξαιτίας της εισβολής στη Συρία. Αντίθετο δηλώνει μόλις το 18%.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό όσων Γερμανών επιθυμούν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Τουρκία, που φτάνει το 61%.  Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως πρέπει να επιβληθεί ολοκληρωτικό εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία.

Η Γερμανική κυβέρνηση έχει περιορίσει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά δεν τις έχει διακόψει εντελώς, αναφέρεται στο δημοσίευμα της DW.

Η συνθήκη του ΝΑΤΟ προβλέπει την αποχώρηση ενός μέλους, αλλά όχι την αποβολή του από τη συμμαχία. Η αποβολή μιας χώρας μέλους, θα ήταν περίπλοκη και χρονοβόρος διαδικασία, που θα απαιτούσε την έγκριση όλων των χωρών μελών.

Στη Γερμανία είναι πολλοί οι πολιτικοί, αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και έχουν μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο αποβολής της. Πολλοί όμως θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς όφελος της Ευρώπης, καθώς θα δημιουργηθούν νέοι κίνδυνοι ασφαλείας. Πολλοί επίσης θεωρούν πως η Τουρκία αποτελεί γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Πολλοί επίσης θεωρούν πως η συμμαχία θα αποδυναμωθεί στρατιωτικά, καθώς η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία YouGov και το πρακτορείο ειδήσεων dpa σε δείγμα 2000 Γερμανών μεταξύ 25 και 28 Οκτωβρίου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου