Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Τσαβούσογλου: θύματα ρατσισμού και διακρίσεων οι Τούρκοι στην Ευρώπη

Οι  Τούρκοι μετανάστες έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι με πολιτικές διάκρισης και συστηματικό ρατσισμό στην Δυτική Ευρώπη είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ανησυχούμε για τις αυξανόμενες διακρίσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι Τουρκικές κοινότητες στην Δυτική Ευρώπη» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την συνάντηση που είχε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας με τους επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας στις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε στους Διπλωμάτες πως οι διακρίσεις και οι ρατσιστικές πολιτικές έχουν αυξηθεί και γίνονται πλέον συνήθεια, ενώ υποστηρίζονται από αξιωματούχους διαφόρων βαθμίδων στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Τουρκικών προξενείων και των πρεσβειών της Ευρώπης για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη και τα πιθανά μέτρα ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχονται.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε στους Τούρκους Διπλωμάτες πως θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε όλα τα περιστατικά ρατσιστικής διάκρισης, ξενοφοβικών επιθέσεων και ισλαμοφοβικών εγκλημάτων, να υποστηρίζουν τα θύματα και να αναδεικνύουν τα θέματα στις τοπικές αρχές. Μάλιστα θύμισε στους Πρεσβευτές πως πρέπει να συναντώνται και να συνομιλούν με τους πολιτικούς των χωρών στις οποίες υπηρετούν.

Σύμφωνα με το Τουρκικό think tank SETA που εδρεύει στην Άγκυρα, το 2018 σημειώθηκαν στη Γαλλία 676 ισλαμοφοβικά περιστατικά, έναντι 446 το 2017, στην Αυστρία 540 ισλαμοφοβικά περιστατικά το 2018 έναντι 309 το 2017. Στη Γερμανία καταγράφηκαν 813 περιστατικά μίσους κατά μουσουλμάνων το 2018, συμπεριλαμβανόμενων περισσότερων των 100 επιθέσεων κατά τζαμιών.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως στη Γερμανία από τα 81 εκατομμύρια ανθρώπων, τα 4,7 εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι, ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 3 εκατομμύρια Τουρκικής μειονότητας. 


Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι μετανάστες και όχι μειονότητα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου