Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από τον εναέριο χώρο της BA Συρίας

Ο Αμερικανικός Στρατός από εχθές Δευτέρα έκλεισε τον εναέριο χώρο της Βορειοανατολικής Συρίας για την Τουρκική αεροπορία, ενόψει της σχεδιαζόμενης εισβολής ανατολικά του Ευφράτη.

Η Αμερικανική ενέργεια μειώνει τις δυνατότητες αεροπορικής υποστήριξης του Τουρκικού στρατού στις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις (εισβολή) στην ΒΑ Συρία, μια περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε πως το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων απέβαλε την Τουρκία από τον αεροπορικό συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλαδή το όργανο συντονισμού των πτήσεων στο πεδίο των μαχών. Επίσης η Τουρκία δεν λαμβάνει πλέον πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Carla Gleason «εάν δεν ανήκεις στην ομάδα που λαμβάνει πληροφορίες δεν είναι καθόλου εύκολο να συντονίσεις και να διεξάγεις πτήσεις στην περιοχή».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Διαβάστε επίσης:
Αδιανόητη εξέλιξη στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου