Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το Ισραήλ κατά της Τουρκίας

Πολλές διαδηλώσεις κατά της Τουρκικής εισβολής στην Συρία και την πιθανή σφαγή των Κούρδων έγιναν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ εχθές Σάββατο.

Στη Γαλλία ο κόσμος βγήκε στους δρόμους σε πολλές πόλεις. Στο Παρίσι διαδήλωσαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι κρατώντας Κουρδικές σημαίες. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ερνογάν τον οποίο αποκαλούσαν «πραγματικό αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους». Διαδηλώσεις έγιναν και στη Μασσαλία, το Στρασβούργο, το Μπορντώ, τη Λίλ και την Γκρενόμπλ.


Στη Γερμανία, 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κολωνία. Διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας έγιναν επίσης στο Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο.


Επίσης, διαδηλώσεις υποστήριξης των Κούρδων και κατά της Τουρκίας έγιναν και στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, όπου οι διαδηλωτές υποστήριξαν πως δεν επιτρέπεται να ζητούν διεθνή αναγνώριση για το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς και να κλείνουν τα μάτια στη γενοκτονία των Κούρδων από τους Τούρκους.


Διαδηλώσεις κατά της Τουρκικής εισβολής στη Συρία και υπέρ των Κούρδων έγιναν στη Βουδαπέστη, στη Βιέννη, στη Ζυρίχη, στη Στοκχόλμη, στη Χάγη, στη Βαρσοβία, στις Βρυξέλλες, στη Λευκωσία, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου