Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ο Ελληνικός λαός μίλησε: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας

Παρά την προτροπή των κομμάτων και παρά την παντελή έλλειψη υποστήριξης από τα τηλεοπτικά μέσα, που κάποια εξ αυτών αρκέστηκαν σε μονόλεπτες αναφορές στο ογκώδες συλλαλητήριο, στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 500.000 Έλληνες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα με 1300 λεωφορεία.

Οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην περίπτωση του ξεπουλήματος του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.

Θυμίζουμε πως  τα περισσότερα κόμματα της βουλής, διατυπώνουν την απαράδεκτη άποψη πως η πΓΔτΜ θα πρέπει να λάβει σύνθετο όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε από χρήστες του facebook, η λαοθάλασσα εκτίνονταν από το λιμάνι ως και πέρα από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Μια πρόχειρη σύγκριση με τον κόσμο που συγκεντρωνόταν στην ίδια περιοχή κατά τις προεκλογικές ομιλίες της δεκαετίας του ’80 και υπολογιζόταν σε 1 εκατομμύριο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως σήμερα συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 500.000 Έλληνες.

Τα περισσότερα συστημικά media, ακόμη και ιστοσελίδες, κάνουν λόγο για 30 – 40 χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ κάποιες από αυτές αναγκάστηκαν να γράψουν για 50.000. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ιστοσελίδες που σεβόμενες το αναγνωστικό τους κοινό, έγραψαν την αλήθεια, πως συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 500.000.





Θυμίζουμε πως στη δημοσκόπηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες, το 77% των Ελλήνων λέει ΟΧΙ στην χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς και το 61% ζητά δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι του ονόματος που θα συμφωνηθεί.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε ζητήσει την απομάκρυνση του Μάθιου Νίμιτζ από διαπραγματευτή, καθώς υποστηρίζει ανοιχτά την πλευρά των Σκοπίων και κάνει τα πάντα για να τους παραχωρηθεί όνομα, ιστορία, εθνότητα και γλώσσα που θα λέγεται Μακεδονική.



Διαβάστε επίσης:

Προετοιμάζουν τους Έλληνες για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας

Περί ονομασίας της πΓΔτΜ (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου