Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Παραδοχή Ερντογάν: τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα! (video)

Στην προσπάθειά του να επιστρέψει τις κατηγορίες στον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που τον κατηγορεί πως παρέδωσε στην Ελλάδα 18 νησιά, ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε πως τα νησιά δεν βρίσκονται «υπό Ελληνική κατοχή», αλλά της ανήκουν βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (τους Κεμαλιστές) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Αν ρωτήσετε τον Κιλιτσντάρογλου, θα σας πει ότι στη Λωζάννη νικήσαμε. Μετά προσπαθεί να χρεώσει τον λογαριασμό για τα νησιά στο ΑΚΡ. Εσείς δώσατε τα νησιά! Εσείς! Ετοιμάζω αυτούς τους ιστορικούς φακέλους και τους φακέλους της Λωζάννης και μπροστά τους και μπροστά στο λαό θα τα εξηγήσουμε με αποδείξεις» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο πλήθος.

Μπορεί ο Ερντογάν να αμφισβητεί συνολικά την Συνθήκη της Λωζάννης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως το τι γράφει η Συνθήκη και τις υπογραφές του Μουσταφά Κεμάλ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Μπορεί οι αντίπαλοι του Ερντογάν να κατηγορούν την Ελλάδα πως δήθεν κατέλαβε περισσότερα από 18 νησιά, δεν μπορούν όμως να αμφισβητήσουν τις υπογραφές των προκατόχων τους στη Συνθήκη της Λωζάννης για την κυριότητα αυτών των νησιών, όπως καθορίζεται από την Συνθήκη.

Δείτε το video από την ομιλία του Ερντογάν:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου