Η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας που ακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση, κατά προτροπή του ΕΛΙΑΜΕΠ, έχει ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας εκτόξευσε απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής (δήθεν) Ένωσης, επειδή συμφώνησε με την Αίγυπτο για την εκμετάλλευση – πώληση του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ της.
«Η Ελληνική Διοίκηση Νοτίου Κύπρου (σ.σ. εννοεί η Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ) συνεχίζει την πολιτική σφετερισμού των δικαιωμάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (σ.σ. εννοεί του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους που αναγνωρίζει και προσπαθεί να επιβάλλει παγκοσμίως η Τουρκία μέσω της εισβολής και κατοχής του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας επί 50 χρόνια), δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα.
Αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της ΕΔΝΚ και της Αιγύπτου, είναι ένα βήμα που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και βλάπτει την αναζήτησης λύσης του Κυπριακού.
Όπως και οι υπόλοιπες συμφωνίες που δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος η ΤΔΒΚ, οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και περιορίζουν τα δικαιώματά τους, έτσι και αυτή η συμφωνία είναι άκυρη.
Ως Τουρκία δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις εξουσίες που μας δίνονται ως εγγυήτρια δύναμη κατά των δραστηριοτήτων της ΕΔΝΚ που απειλούν την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στο νησί» αναφέρουν πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.
Πως έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει η Τουρκία τις ξεπερασμένες εξουσίες ως εγγυήτρια δύναμη σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής (δήθεν) Ένωσης; Μήπως με νέα εισβολή και κατάληψη ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη στο Κάιρο της Αιγύπτου μεταξύ των Προέδρων Σίσι και Χριστοδουλίδη, Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου και του αδειούχου (Chevron Cyprus Limited, NewMed EnergyLP, BG Cyprus Limited) για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη». Με το Μνημόνιο, διαμορφώθηκε το πλαίσιο για αποτελεσματική εμπορευματοποίηση του φυσικού αερίου, το οποίο θα προέρχεται από το κοίτασμα.
Επίσης, υπεγράφη Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement) για την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων του Τεμαχίου 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο με το οποίο η αδειοδοτημένη κοινοπραξία (ΕΝΙ/TOTAL), αλλά και η Αίγυπτος ως η Φιλοξενούσα Χώρα, θα εργαστούν από κοινού για την εμπορευματοποίηση των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου που ανακαλύφθηκαν εντός του τεμαχίου (Κρόνος, Ζευς, Καλυψώ).
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (16:55) δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση για τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον μιας χώρας μέλους της η Τουρκία.
Οι λαλίστατες Κάγια Κάλλας και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση μέσω Χ ή μέσω άλλης πλατφόρμας. Αντίθετα, έχουν πει πολλά για την Ρωσία, η οποία εισέβαλλε στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος ούτε της ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ.
Δυστυχώς, ούτε από την Ελληνική κυβέρνηση έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, προφανώς ακολουθώντας το δόγμα του κατευνασμού της Τουρκίας (ΕΛΙΑΜΕΠ) για να διατηρηθούν τα «ήρεμα νερά».
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου