Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Του φτάνουν ή δεν του φτάνουν τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Ερντογάν;

Μέσα σε ένα χρόνο ο Ταγίπ Ερντογάν άλλαξε γνώμη. Ενώ τον Ιανουάριο του 2019 τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης της Τουρκίας ήταν αρκετά για τον Τούρκο Πρόεδρο, στις 18 Φεβρουαρίου 2020 δεν είναι!

Αισθάνεται «φυλακισμένος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας στα σημερινά σύνορα της Τουρκίας. Δεν είναι αρκετά μεγάλη η Τουρκία στο μυαλό του, γι’ αυτό και θα πρέπει να μεγαλώσει.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στις 18/2/2020, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να υποστηρίζει πως τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας είναι μικρά και αισθάνεται «φυλακισμένος», γι’ αυτό θα πρέπει να επεκταθούν στα «σύνορα της καρδιάς».

Οι επεκτατικές βλέψεις παίρνουν σάρκα και οστά, αρχικά μέσω Κύπρου, Συρίας και Λιβύης. Το Αιγαίο ακολουθεί…

Σύμφωνα τον ιστότοπο tourkikanea σε βίντεο στο Twitter ο Ερντογάν λέει:

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Να το ξέρετε αυτό. Εμείς δηλαδή δεν μπορούμε να φυλακιστούμε μέσα σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Διότι άλλο είναι τα φυσικά μας σύνορα και εντελώς διαφορετικά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας.
Οι αδερφοί μας οι οποίοι βρίσκονται στη Μοσούλη, στο Κιρκούκ στη Χασεκε, στο Χαλέπι, στην Χούμους, στη Μισράτα, στα Σκόπια,στην Κριμαία και στον Καύκασο, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά όλοι τους βρίσκονται εντός των συνόρων της καρδιάς μας και βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της καρδιάς μας.
……
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει αυτό που θέλουν εκείνοι που θέλουν να περιορίσουν την κρατική και εθνική μας ιστορία στα 90 χρόνια. Ακόμη από την πρώτη εκπαίδευση, κάτι που πλέον τα αποκαλούμε νηπιαγωγεία, στα σχολικά βιβλία και στα πλαίσια αυτά θα τα επανεξετάσουμε, ώστε να κάνουμε ταχύτατα κάθε είδους βήματα που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με την ιστορία και τον πολιτισμό και την κουλτούρα αυτού του έθνους
».

Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει από τα σχολεία η προπαγάνδα και η κατήχηση των παιδιών για την πραγματοποίηση του στόχου της επέκτασης της Τουρκίας!

Όμως, στις 24/1/2019 ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του που μετέδιδε η Daily Sabah υποστήριζε ότι τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης της Τουρκίας είναι αρκετά.

Ας επιλέξει τελικά ο Τούρκος Πρόεδρος, εάν η έκταση της χώρας του ικανοποιεί τις ανάγκες του και τον εγωισμό του. Ας διαλέξει επιτέλους και ας μας πει κι εμάς να ξέρουμε. Του φτάνουν ή δεν του φτάνουν;

Μήπως όμως τελικά τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Τουρκίας είναι πολλά και θα πρέπει να χάσει μερικά για να αντιληφθεί τι σημαίνει 21ος αιώνας;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.





1 σχόλιο:

  1. If you're trying hard to lose kilograms then you certainly have to try this totally brand new personalized keto plan.

    To create this keto diet service, licenced nutritionists, fitness couches, and cooks have united to develop keto meal plans that are efficient, suitable, money-efficient, and satisfying.

    From their launch in early 2019, 1000's of people have already remodeled their figure and well-being with the benefits a smart keto plan can give.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones given by the keto plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή