Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκική ήττα στη Συρία και αντίποινα στην Ελλάδα

Η Τουρκία πάντα βρίσκει ως εξιλαστήριο θύμα την Ελλάδα. Μετά την σφαγή των Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, σταμάτησε η αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης (εχθές) οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας με τη βοήθεια της Ρωσικής αεροπορίας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά των Τούρκων εισβολέων στα νότια της Ιντλίμπ. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιωτικοί και δεκάδες να τραυματιστούν.

Νεώτερες πληροφορίες θέλουν τους νεκρούς Τούρκους να είναι 50-70 και οι τραυματίες εκατοντάδες.

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται καθώς οι θέσεις τους ήταν γνωστές στη Ρωσία και βρίσκονταν εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης.

Σε αντίποινα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως έπληξαν 200 στόχους του Συριακού στρατού, καταστρέφοντας 23 άρματα μάχης, δεκάδες οχήματα, 5 ελικόπτερα, αμυντικά συστήματα
SA17 και SA-22, αποθήκες, οπλισμό και σκότωσαν 309 Σύριους στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, το καθεστώς Ερντογάν «ενημέρωνε» και μετέφερε δωρεάν με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη τους επίδοξους παράνομους μετανάστες, πως δεν θα υπάρξει από την Τουρκική Αστυνομία κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα. 


Έτσι, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες άρχισαν να κατευθύνονται στα σύνορα του Έβρου, από όπου προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Τελικά, περίπου 500 κατάφεραν να εισέλθουν στην Ελλάδα, πριν κλείσει τα σύνορα ο Ελληνικός στρατός και η αστυνομία.

Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1000 επίδοξους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα από την περιοχή των Καστανιών, όπου το τελωνείο και τα σύνορα, είναι κλειστά.
Επίσης, 120.000 άνθρωποι φέρονται να βρίσκονται στα παράλια της Μικράς Ασίας και να είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα.
 
Η ΕΕ κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση της συμφωνίας του 2016, ενώ η Ελλάδα ενίσχυσε την φρούρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Σήμερα, η Τουρκία απέρριψε τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε δύο Τούρκους για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις άκυρες, κενές και παράνομες, ενώ χαρακτήρισε την ΕΕ αναξιόπιστη από την οποία ζήτησε να υποστηρίξει τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου