Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΗΠΑ και Αλγερία συντάσσονται με τον Χαφτάρ

Σημαντικές εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς ο Χαλίφα Χαφτάρ φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσοτέρων χωρών, σε αντίθεση με τον εκλεκτό της Τουρκίας Φαγιέζ Σαράζ.

Όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό Abdullah Al-Thani και τον Υπουργό Εξωτερικών Abdul Hadi Al-Hawaij να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, ώστε να ενημερωθούν για τις απόψεις της Λιβυκής κυβέρνησης που εδρεύει στη Βεγγάζη, πάνω στους τρόπους εξεύρεσης λύσης στην κρίση της Λιβύης.

Η κυβέρνηση της Βεγγάζης υποστηρίζεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που μάχεται τον εκλεκτό της Τουρκίας και μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων Φαγιέζ Σαράζ, που είναι επικεφαλής της κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το Libya Review, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Sabri Bu-Qadoom συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ στην Al-Rajma. Ο Αλγερινός Υπουργός μετέφερε πρόσκληση στον Χαλίφα Χαφτάρ από τον Πρόεδρο της Αλγερίας Abdulmajeed Taboon να επισκεφτεί την Αλγερία.

Το παιχνίδι αργά αλλά σταθερά φαίνεται να κερδίζεται από τον Χαλίφα Χαφτάρ. Η νίκη του θα απομακρύνει τους εκλεκτούς της Τουρκίας από την Λιβύη, αλλά και την ίδια την Τουρκία, ενώ θα ακυρωθούν και επίσημα τα παράλογα και παράνομα μνημόνια για τα θαλάσσια σύνορα που υπέγραψαν Ερντογάν και Σαράζ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου