Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τουρκία προς ΗΠΑ: Κυρώσεις; Ούτε να το σκέφτεστε!!!

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε πιθανές Αμερικανικές κυρώσεις που ίσως επιβληθούν στην περίπτωση αγοράς του Ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

«Εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν να τιμωρήσουν την Τουρκία με κυρώσεις, η Τουρκία θα αντιδράσει με άλλο τρόπο, όχι όπως η Ρωσία ή άλλες χώρες… Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορείτε να μας απειλείτε. Οι ΗΠΑ απειλούν πολλές χώρες λέγοντας «μην αγοράζεται πετρέλαιο ή αέριο από μία ή άλλη χώρα». Αυτό δεν λειτουργεί» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Γερμανική εφημερίδα Zeit.

Τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής των Αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Curtis Scaparrotti, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ελπίζουν πως η Τουρκία θα αλλάξει την απόφασή της για το Ρωσικό σύστημα S-400 και προειδοποίησε την Τουρκία πως μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με επιπτώσεις για αυτή της την απόφαση.

«Αυτοί που μας ασκούν κριτική για την αγορά των S-400 ας πολεμήσουν τους τρομοκράτες και ας κοιτάξουν τον εαυτό τους. Γιατί σιωπούν για τους S-300 που έχει η Ελλάδα; Και λένε σε εμάς πως αυτό είναι λάθος βήμα. Τι είδους συμμαχία, τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή; Αυτό δεν θα περάσει σε εμάς» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκικό κοινοβούλιο.

Είναι εμφανές πως ο τρόπος που απευθύνονται οι Τούρκοι πολιτικοί
προς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία είναι επιθετικός, προσβλητικός και αλαζονικός
Μήπως τελικά η Τουρκία θα βρεθεί στριμωγμένη στη γωνία ταυτόχρονα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία;


1 σχόλιο:

  1. Γιατι άδικο έχουν οι Τούρκοι στα λεγόμενα τους??Απο την μεριά τους οι Αμερικανοί κοιτάνε να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους,απο την αλλη η Τουρκοι κοιτάνε και αυτοί τα δικά τους,και δεν γουστάρουν να τους επιβάλλονται οι Αμερικανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή