Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Κατάληψη Ελληνικού εδάφους μέσω ... ανακοίνωσης

Σε κατάληψη Ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα των Ιμίων προχώρησε η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τίποτα πλέον δεν μπορεί να ξαφνιάζει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη σε σχέση με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις της Τουρκίας. Το καθεστώς Ερντογάν (περί καθεστώτος πρόκειται) βρισκόμενο στριμωγμένο από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί να αναλογιστεί τι πάει στραβά, πέρασε στην αντεπίθεση.

Έτσι, ανακοινώθηκε σήμερα πως στην Τουρκία θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018.

Εχθές, 17 Απριλίου 2018, η ΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την Τουρκία. Μια σκληρή ανακοίνωση που αφορούσε τα πάντα. Η υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ δεν σημειώνει πρόοδο ούτε στον εκσυγχρονισμό της και στην εναρμόνισή της σε σχέση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε πολλούς τομείς, ούτε στις σχέσεις καλής γειτονίας με τις χώρες της ΕΕ, τις οποίες μάλιστα απειλεί ανοιχτά, καταπατώντας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ.

Σήμερα, 18 Απριλίου 2018, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταφερόταν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών εδώ.

Η Τουρκία χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Ευρώπης μη ισορροπημένη, ενώ κατηγορεί την ΕΕ πως συντάσσεται με το συμφέρον της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο η ΕΕ να τοποθετείται ως αρμόδιος διαιτητής η δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει απόφαση υπό την αιγίδα της «αλληλεγγύης της Ένωσης» σε σχέση με διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία.
Οι βράχοι Καρντάκ (Ίμια) και τα χωρικά ύδατά τους και ο εναέριος χώρος πάνω από αυτά ανήκουν αποκλειστικά στην Τουρκική κυριαρχία.
Η υποστήριξη που δίδεται ως «λευκή επιταγή» από την ΕΕ στις χώρες μέλη, για τις διαφορές τους με τρίτες χώρες, δεν συμβάλει στην λύση των θεμάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Η στάση αυτή αντιβαίνει στις αρχές της ΕΕ
» αναφέρεται στην Τουρκική ανακοίνωση.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην Τουρκική ανακοίνωση με δική του καυστική ανακοίνωση:

«Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο.
Η Ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947.
Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας
».

Για το θέμα των Ιμίων και την Ελληνικότητά τους παραθέτουμε τους χάρτες που ακολουθούν και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Στον πρώτο χάρτη, που είναι Τουρκικός, είναι απολύτως ξεκάθαρα τα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών.

Στον δεύτερο χάρτη, τον Ιταλικό, υπάρχουν πολλά περισσότερα νησάκια στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου που είναι χρωματισμένα πράσινα (Ιταλική κυριαρχία), από όσα σήμερα ανήκουν επίσημα στην Ελλάδα. Τι συνέβη σε αυτά τα νησάκια και δεν ανήκουν σήμερα στην Ελληνική επικράτεια; Μήπως καταλήφθηκαν παράνομα από την Τουρκία;

Στον τρίτο και τέταρτο χάρτη, που είναι Αμερικανικοί, είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα των νήσων Ανθρωποφάγοι, όπως και του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου.






Για το θέμα των δύο φυλακισμένων στην Αδριανούπολη Ελλήνων στρατιωτικών, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Όσον αφορά το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, τα είπα αυτά και στη Βάρνα, παρουσία του Προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου. Είπα ότι δεν θα το δεχτούμε και είπαμε ότι πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα θέλαμε να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δυο Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι έκαναν ένα λάθος στα σύνορα απείλησαν την Τουρκία. Είναι γελοίο».

Η Τουρκία προσπαθεί να καταλάβει τα Ίμια (και άλλα νησιά) από το 1996 που εφηύρε τις γκρίζες ζώνες. Η πολιτική της κατάκτησης εδαφών είναι στο DNA των Τούρκων. Η πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας που ακολούθησε η Ελλάδα, συναινώντας στην ένταξη (κάποια στιγμή) της Τουρκίας στην ΕΕ, δεν απέδωσε. Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να συνταχθεί και να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρήσει την στρατηγική της σε σχέση με την Τουρκία. Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία, είναι η ισχύς. Μια πανίσχυρη στρατιωτικά Ελλάδα, με καινούρια και εκσυγχρονισμένα όπλα (state of the art) στην Αεροπορία, το Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς, είναι αυτό που θα κάνει την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στη ξηρά, τον αέρα και την θάλασσα. Όσοι κρατούν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους, ή σκοπεύουν να την κρατήσουν, πρέπει να το αντιληφθούν άμεσα, προτού να είναι πολύ αργά για τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου