Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Με τον Αμερικανικό Tomahawk στα χέρια της η Ρωσία βελτιώνει τα όπλα της

Η Ρωσία υποστηρίζει πως κατέχει έναν Αμερικανικό πύραυλο Tomahawk και με αυτόν θα βελτιώσει τα δικά της όπλα. Ο πύραυλος είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της Συρίας στις 14 Απριλίου, αλλά δεν εξεράγη.

Σύμφωνα με άρθρο του CNBC η Ρωσία μελετά τον Αμερικανικό πύραυλο Tomahawk ώστε νε βελτιώσει τα δικά της οπλικά συστήματα. Όμως, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τις Ρωσικές ανακοινώσεις «παράλογες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται ένας άθικτος Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk και ένας ακόμη μεγάλης ακρίβειας πύραυλος Αέρος – Εδάφους, που χρησιμοποιήθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις στην πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας στις 14 Απριλίου.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά της Συρίας, τα Ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-125, S-200, Buk, Kvadrat και Osa, αναχαίτισαν τους 71.

Ο Ρώσος Συνταγματάρχης Sergey Rudskoy δήλωσε πως οι Ρώσοι επιστήμονες ήδη εξετάζουν σε εργαστήρια της Μόσχας τον Αμερικανικό πύραυλο Tomahawk και τον δεύτερο συμμαχικό, ώστε να βελτιώσουν τα Ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως το όλο θέμα είναι Ρωσική παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

Οι πύραυλοι Tomahawk κατασκευάζονται από την εταιρεία Raytheon. Θεωρούνται το καλύτερο επιθετικό όπλο των Αμερικανών, με απόλυτη ακρίβεια στην εύρεση του στόχου. Ο πύραυλος μπορεί να κάνει κύκλους πάνω από τον στόχο, ενώ μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση εάν χρειαστεί. Οι Tomahawk εκτοξεύονται από πλοία και υποβρύχια, ακόμη και 1600km μακριά από τον στόχο τους. Κάθε Tomahawk κοστίζει 1,4 εκατομμύρια δολάρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου