Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ουγγαρία και Πολωνία μαζί για Χριστιανική Ευρώπη

Η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν επιθυμούν να μετατραπούν σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Οι δύο χώρες θέλουν  να διατηρήσουν την Ευρωπαϊκή και Χριστιανική τους κουλτούρα.

«Πιστεύουμε πως οι Πολωνοί και οι Ούγγροι βαδίζουν στον ίδια δρόμο, δίνουν την ίδια μάχη και έχουν κοινό σκοπό: να χτίσουμε και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με τον τρόπο που μας αρέσει … Χριστιανικές και με εθνικές αξίες» δήλωσε ο Viktor Orban και πρόσθεσε πως η Βαρσοβία μπορεί να βασίζεται στην Βουδαπέστη στην κόντρα της με τις Ευρωπαϊκές Αρχές.

«Όταν δέχεται επίθεση η Πολωνία, τότε ολόκληρη η Κεντρική Ευρώπη δέχεται επίθεση» πρόσθεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωσή του το Πολωνικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης του Jaroslaw Kaczynski υποστήριξε τον Orban και τα λεγόμενά του, λίγο πριν τις αυριανές εκλογές στην Ουγγαρία, λέγοντας ότι «η αξιοπρέπεια και η ελευθερία των εθνών είναι στενά συνδεδεμένες με το όνομα του Viktor Orban, όχι μόνο για τους Ούγγρους, αλλά και για τους Πολωνούς» και πρόσθεσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται σε ισχυρές χώρες – έθνη.

Οι δύο χώρες έχουν έρθει σε σύγκρουση πολλές φορές με την ΕΕ για το θέμα της κατανομής των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών. Ο Viktor Orban έχει μιλήσει επανειλημμένα για τη διατήρηση της «εθνικής ομοιογένειας» στην Ουγγαρία, καθώς είναι Χριστιανική χώρα και δεν έχει ιστορικό μαζικής μετανάστευσης.

«Οι Βρυξέλες … θέλουν να διαλύσουν τον πληθυσμό της Ευρώπης και να τον αντικαταστήσουν, να βάλουν στην άκρη τον πολιτισμό μας, τον τρόπο ζωής μας» είχε πει ο Όρμπαν σε ομιλία του στις 15 Μαρτίου.

Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο του 2017, η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo είχε δηλώσει πως «είμαστε υπέρ μιας ΕΕ όπου οι Χριστιανικές παραδόσεις δεν θα βρίσκονται κάτω από ιδεολογική λογοκρισία» τονίζοντας πως το κόμμα της αντιτίθεται στην Μουσουλμανική μετανάστευση.

Σημειώνεται πως μέσα στο 2018, τουλάχιστον 13.355 νέοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στην ΕΕ προερχόμενοι από την Αφρική και την Μέση Ανατολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου