Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Η Αυστρία απαγόρευσε την προεκλογική εκστρατεία Τούρκων πολιτικών στο έδαφός της

Η κυβέρνηση της Αυστρίας, που αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δεν θα επιτρέψει στους Τούρκους πολιτικούς να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός της, για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz δήλωσε στο δίκτυο ORF:
«Η ηγεσία στην Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις κοινότητες των Τούρκων στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αυστρία είναι ανεπιθύμητες και γι’ αυτό δεν θα τις επιτρέψουμε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Sputnik ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz δήλωσε στο ραδιόφωνο Oe1:
«Ως Καγκελάριος, θέλω να θέσω τέρμα σ’ αυτό. Ομιλίες από Τούρκους πολιτικούς που αποτελούν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας είναι ανεπιθύμητες στην Αυστρία και δεν θα επιτρέπονται πλέον».

Το 2017, κατά την περίοδο πριν το Τουρκικό δημοψήφισμα, ο προηγούμενος Αυστριακός Καγκελάριος Christian Kern δεν είχε επιτρέψει προεκλογικές ομιλίες Τούρκων Υπουργών και είχε ζητήσει την απαγόρευσή τους και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια ψηφίστηκε και νόμος που δίνει την δυνατότητα απαγόρευσης προεκλογικών εμφανίσεων και ομιλιών πολιτικών άλλων χωρών στην Αυστρία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου