Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ερντογάν προς Ευρωπαίους και Αμερικανούς: να προσέχετε τα λόγια σας

Να προσέχουν τα λόγια τους ζήτησε από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Turkish Minute που επικαλείται δημοσίευμα του T24news, ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους τους ζήσε «να γνωρίζουν τα όρια», κοινώς να προσέχουν τα λόγια τους!

«Η Τουρκία παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, μετά την προσευχή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών (State Department) Robert Palladino είχε ζητήσει από την Τουρκική κυβέρνηση να αποδεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών, στα οποία το κόμμα του Ερντογάν έχασε τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Στους Αμερικανούς απάντησε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, ο Fahterin Altun, που προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Τουρκίας!

Την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλούσε την Τουρκία να εγγυηθεί την αμεροληψία, τη διαφάνεια και την ελευθερία των εφορευτικών επιτροπών που προβαίνουν σε νέα καταμέτρηση των ψήφων.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απάντησε ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνόντος κόμματος AKP, λέγοντας πως η Τουρκία επέδειξε πλήρη υποστήριξη στος παρατηρητές που στάλθηκαν από την Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου