Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Εκρέμ Ιμάμουγλου: Να επιστρέψουν στη Συρία οι πρόσφυγες

Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε πως επιθυμεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι πρόσφυγες από τη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Turkish Minute που επικαλείται δημοσίευμα του Diken News, την Παρασκευή, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, ο Ιμάμογλου είπε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και πως θα
σχεδιάσει πολιτικές σε σχέση με το μέλλον των προσφύγων, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Οι πρόσφυγες από τη Συρία που μεταφέρθηκαν στη χώρα, στην Πόλη, -3,5 εκατομμύρια- ως μέσω αλλαγής του πληθυσμού, αποτελούν κάτι παραπάνω από πρόσφυγες. Αυτοί που το αποφάσισαν (να επιτρέψουν στους πρόσφυγες από τη Συρία να έρθουν στην Τουρκία) έχουν καταλάβει πλέον το λάθος τους. Εμείς θέλουμε οι πρόσφυγες από τη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Υπολογίζεται πως σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρώτη κίνηση του νεοεκλεγμένου Δημάρχου με το κόμμα CHP στην πόλη Bolu, ήταν να απαγορεύσει την παροχή βοήθειας από τον Δήμο στους πρόσφυγες από τη Συρία στην πόλη. Για την κίνηση αυτή, ο Δήμαρχος δέχτηκε σφοδρή κριτική από ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου