Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Σαλβίνι: προτιμώ να δω τη Ρωσία στην ΕΕ, παρά την Τουρκία!

Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μίλησε για ακόμη μια φορά ανοιχτά, σε σχέση με τις χώρες που προτιμά να ενταχθούν στην ΕΕ.

Στις αρχές του μήνα, ο Ματέο Σαλβίνι είχε ασκήσει έντονη κριτική στα σχέδια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία «δεν έχει σχέση με την Ευρώπη» και πως «ποτέ» δεν θα της επιτραπεί η ένταξη στην ένωση. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, ο Σαλβίνι είχε πει πως «η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη και δεν θα ενταχθεί ποτέ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ακυρωθούν. Θα πρέπει να σταματήσουν εντελώς».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Sputnik, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως προτιμά την ένταξη της Ρωσίας στην ΕΕ, παρά της Τουρκίας.

«Για δεκαετίες ξοδεύουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να πείσουμε τους Τούρκους να ενταχθούν στην ΕΕ, παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει σχέση με την Ευρώπη. Αντί να υποστηρίζουμε την ιδέα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να δω τη Ρωσία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Η Ρωσία είναι πιο κοντά σε εμάς, σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και τις παραδόσεις μας, παρά η Τουρκία» είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όσον αφορά την άρση των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία, ο Ιταλός πολιτικός δήλωσε πως είναι υπέρ.

«Η θέση ήταν πάντα καθαρή, παρόλο που κάποια ΜΜΕ ακόμη αναζητούν τα ρούβλια που μου έδωσαν οι Ρώσοι για να διατηρώ αυτή τη στάση. Το κάνω δωρεάν, επειδή οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι άχρηστες, για να μην πω επιζήμιες για την Ιταλική οικονομία και για τη λύση των προβλημάτων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Τον Οκτώβριο του 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Σαλβίνι είχε αναφερθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είχε δηλώσει πως «ήρθα εδώ επειδή είμαι πεπεισμένος πως οι κυρώσεις είναι οικονομική, πολιτική και πολιτιστική τρέλα» σύμφωνα με το The Local.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ματέο Σαλβίνι είχε αναφερθεί και στην κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία λέγοντας πως η ΕΕ χρηματοδοτεί την Τουρκία «μια χώρα που κατέχει στρατιωτικά μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα εδώ και 44 χρόνια».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και τοσον παραδοξον το υποστηριζομενον? σκεφθειτε ?Αλλα εδω προκειμενου ν αποτρεψουν διεισδυσιν Ρωσσιας εφτιαξαν το μορφωμα των Σκοπιων..........ν αποτραπουν αλλοι κινδυνοι .....και να δημιουργηθουν κινδυνοι δια την ΕΛΛΑΔΑ ........Ετσι ομως υλοποιουνται οι επιδιωξεις των προγονων των εν Ελλαδι κομμουνιστων (εμφανιζονται ΑΘΩΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο η ΑΘΩΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά και η ΑΘΏΑ ΔΕΞΙΑ καθώς και το ΑΘΩΟ ΚΕΝΤΡΟ που δέχτηκαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ κατ' απαίτηση των συμμάχων μας γιατί τότε χάιδευαν τον Τίτο λόγω αντιπαράθεσης με τον Στάλιν. Στη συνέχεια συμμετείχαμε στη διάλυση της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ενώ ξέραν πολύ καλά ότι έτσι το πρόβλημα θα ήταν άμεση απειλή για την ΕΛΛΑΔΑ διότι προέκυπταν τα ΣΚΟΠΙΑ ένα παράνομο ως προς το διεθνές δίκαιο κράτος λόγω εξωτερικής επέμβασης του ΝΑΤΟ που όμως τελικά αναγνωρίσαμε για να μη χαλάσουμε το χατήρι των "συμμάχων" μας.
    Επίσημα πρακτικά της Βουλής της 17ης Σεπτεμβρίου 1959 (σ. 17-18):
    «Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσας (υπουργός Εξωτερικών): Κύριοι, εις το ζήτημα της γλώσσης πολλά δύνανται να λεχθούν. Πρώτον, εις την ελληνικήν Μακεδονίαν δεν ομιλείται η μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν, ομιλείται ένα τοπικόν ιδίωμα, το οποίον δεν έχει καμμίαν σχέσιν με την μακεδονικήν γλώσσαν.
    Π. Γυιόκας: Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξεν ποτέ. Μόνον η ελληνική γλώσσα υπήρξεν εις την Μακεδονίαν. Μη χρησιμοποιείτε τοιαύτας εκφράσεις. Μόνον ελληνική γλώσσα υπήρξεν.

    Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσας (υπουργός Εξωτερικών): Κύριε συνάδελφε, εάν μου εκάματε την τιμήν να με παρακολουθήσετε, θα εβλέπατε ότι είπον ότι εις την Μακεδονίαν ομιλείται η ελληνική και είς τινα σημεία ομιλείται ένα τοπικόν ιδίωμα. Όπως δεν είναι δυνατόν να λεχθή ότι εις την ιδιαιτέραν μου πατρίδα ομιλείται η ρουμανική, διότι ομιλείται η κουτσοβλαχική, η οποία είναι μία ανάμειξις λατινικής, σλαβικής και τουρκικής, έτσι και εις την Μακεδονίαν, όπου ομιλείται ένα ιδίωμα το οποίον είναι άσχετον προς οιανδήποτε γλώσσαν της Γιουγκοσλαβίας. Αλλά ας υποθέσωμεν ότι δεν είναι έτσι το πράγμα. Κατά ποίαν λογικήν θα ηθέλατε η ελληνική κυβέρνησις να είπη εις την γιουγκοσλαβικήν, με μίαν γλώσσαν την οποίαν το σύνταγμα έχει μεταξύ των επισήμων γλωσσών, να είπη ότι εγώ θέλω να την καταργήσετε; Είναι ωσάν να είπωμεν ότι πρέπει να καταργηθή το σύνταγμά της. Γνωρίζουν και οι βουλευταί του Κόμματος των Φιλελευθέρων ότι η γλώσσα αυτή υπήρξε εις το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας και όταν αποκατεστάθησαν αι σχέσεις και όταν ιδρύθη το προξενείον το ελληνικόν εις τα Σκόπια, γνωρίζουν ότι τα χαρτονομίσματα έχουν τρεις γλώσσας. Τι νομίζετε ότι πρέπει να είναι η στάσις. Η λογική συνέπεια θα έπρεπε να είναι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων εάν μία γλώσσα, η οποία δεν έχει καμμίαν σχέσιν με το ιδίωμα το οποίον ομιλείται εις ωρισμένα χωρία της Μακεδονίας. Ούτω και έχει το περίφημον αυτό θέμα, το οποίον, εάν θέλωμεν να είπωμεν ότι υφίσταται τοιούτον θέμα, πρέπει να είπωμεν ότι υφίσταται ως έχει σήμερον και θα ηδύνατο να είπωμεν ότι υφίσταται από το 1949, αλλά εις την πράξιν δεν υφίσταται τοιούτον θέμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή