Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η Ινδία σταματά τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία

Η Ινδία αποφάσισε να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, συμπεριλαμβανόμενων των εκρηκτικών και των πυροκροτητών, εξαιτίας της αυξανόμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν, με το οποία οι σχέσεις της Ινδίας είναι τεταμένες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Economic Times, η απόφαση της Ινδίας να σταματήσει τις εξαγωγές προς την Τουρκία αποτελεί προληπτικό μέτρο ελαχιστοποίησης του κινδύνου να χρησιμοποιηθούν τα Ινδικής παραγωγής αμυντικά υλικά εναντίον της Ινδίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η επανέναρξη των αμυντικών εξαγωγών προς την Τουρκία από την Ινδία είναι εξαιρετικά απίθανη, ιδιαίτερα μετά τα σχόλια του Ταγίπ Ερντογάν, πως το Κασμίρ τελεί υπό Ινδική κατοχή. Μάλιστα, ο Ινδός Πρωθυπουργός Narendra Modi ακύρωσε την διήμερη επίσκεψη του στην Τουρκία, εξαιτίας αυτών των δηλώσεων.

Η Ινδία και το Πακιστάν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση για το Κασμίρ εδώ και δεκαετίες, καθώς και οι δύο χώρες διεκδικούν την κυριαρχία της περιοχής.

Όπως είχαμε γράψει στο CosmoStatus, στις αρχές Οκτωβρίου η Ινδία είχε ακυρώσει την ναυπήγηση 5 υποστηρικτικών πλοίων από τα Τουρκικά ναυπηγεία, εξαιτίας της συμφωνίας των Τουρκικών ναυπηγείων με το Πακιστάν για ναυπήγηση 4 Τουρκικής σχεδίασης κορβετών. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.


Σύμφωνα με έρευνα του Conflict Armament Research που έγινε το 2017 για τα όπλα που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος, ανακαλύφθηκε ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις, ήταν Ινδικής κατασκευής και είχε εξαχθεί στην Τουρκία, από όπου και έφτασε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου