Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

George Soros: υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ

Ο διαβόητος δισεκατομμυριούχος «επενδυτής» και αυτοαποκαλούμενος φύλακας των φιλελεύθερων ιδεών, μπορεί να μην υποστηρίζει ανοιχτά (όπως λέει) κάποιον υποψήφιο από το Δημοκρατικό κόμμα για τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές του 2020, αλλά εξέφρασε την προτίμησή του.

Το πρόσωπο που προτιμά είναι η Elizabeth Warren, που στα 70 της χρόνια θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το να έχει όμως την υποστήριξη του «φιλάνθρωπου» George Soros, δημιουργού της Open Society, ίσως της δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθώς ο μισός πλανήτης δεν θέλει να ακούει ή να βλέπει καν ζωγραφιστό τον άνθρωπο που προσπαθεί να επιβάλλει την παγκοσμιοποίηση, τον άνθρωπο που είναι υπέρ της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της δημιουργίας περίεργων προτύπων…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο George Soros περιέγραψε την Γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη ως την καλύτερη υποψήφια.

«Δεν λαμβάνω δημόσια θέση, αλλά θεωρώ πως αυτή είναι η πιο κατάλληλη για Πρόεδρος» είπε ο George Soros.

Τι περισσότερο πρέπει να πει ο Soros για να καταλάβει ο πλανήτης ποια είναι η εκλεκτή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης για την ανάληψη της Αμερικανικής Προεδρίας;

Ακόμη και αυτοί που βλέπουν πως η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του Donald Tramp δημιουργεί προβλήματα, θα ταχθούν υπέρ του στις επερχόμενες εκλογές, μόνο και μόνο για να κερδίσει ο πλανήτης 4 χρόνια σε σχέση με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Donald Tramp είναι αντίθετος με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ, ενώ προτιμά τα κράτη – έθνη, παρά τον παγκόσμιο αχταρμά.

Πάντως ο George Soros πιστεύει πως η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει και πάλι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και των ανθρώπων που την υποστηρίζουν. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο George Soros θεωρεί τιμή του να τον θεωρούν εχθρό τους ο Donald Tramp και ο δικηγόρος του Rudolph Giuliani, η κυβέρνηση της Κίνας και οι «οπαδοί των θεωριών συνομωσίας» όπως λέει. Πιστεύει δε, πως το Brexit και η εκλογή του Donald Tramp στην προεδρία ήταν το ναδίρ της αντιπαγκοσμιοποίησης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik, η 70χρονη Elizabeth Warren, προηγείται στις δημοσκοπήσεις του Joe Biden για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Υπόσχεται επιπλέον φορολόγηση 2% σε όσους Αμερικανούς η περιουσία τους υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια δολάρια και 3% για περιουσία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτό που όμως δεν έχει παραδεχτεί δημοσίως είναι η αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη, η οποία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιό της για δωρεάν δημόσια πανεπιστήμια και φροντίδα για τα παιδιά όλων.

Οι προτάσεις της για τον φόρο στην Υγεία, έχουν θορυβήσει πολλούς ψηφοφόρους ακόμη και των Δημοκρατικών, ενώ οι δωρητές χρημάτων από τη Wall Street λένε πως θα υποστηρίξουν τον Donald Tramp που υπόσχεται μείωση της εταιρικής φορολογίας, εάν η Elizabeth Warren λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο George Soros, που είναι μέγας δωρητής των Δημοκρατικών (έδωσε ήδη 5,1 εκατομμύρια δολάρια) υποστηρίζει το φορολογικό σχέδιο της Elizabeth Warren. Δεν πιστεύει πως οι πλούσιοι θα μεταβούν σε χαμηλότερες φορολογικές δικαιοδοσίες και πιστεύει πως τα έσοδα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θα βελτιώσουν την οικονομία.

Τις προτάσεις της Elizabeth Warren για τον φόρο στην Υγεία υποστηρίζουν με ανοιχτή επιστολή ο 89χρονος Ουγγρικής καταγωγής George Soros, η κληρονόμος της Disney, Abigail Disney και ο συνιδρυτής του Facebook, Chris Hughes. Πάντως και οι τρεις υποστηρίζουν πως δεν τάσσονται υπέρ της Elizabeth Warren (ακόμη).

Θυμίζουμε πως ο George Soros έχει χρηματοδοτήσει αρκετές «χρωματιστές» επαναστάσεις στην ανατολική Ευρώπη μέσω της Open Society και χρηματοδοτεί οργανώσεις που είναι υπέρ της μετανάστευσης και κατά του Donald Tramp.

Έκθεση από το Κογκρέσο που είδε το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζει πως το Open Society Policy Centre, που ασκεί πολιτική Lobby για λογαριασμό της Open Society στο Καπιτώλιο, ξόδεψε εντός του 2019 περισσότερα από 24 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι το Open Society Policy Centre έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να επηρεάσει τη νομοθετική διαδικασία και τα ομοσπονδιακά θέματα επί προεδρίας Donald Trump παρά επί προεδρίας George W. Bush και Barack Obama μαζί.


Με άλλα λόγια, οι «δημοκράτες» δωροδοκούν για να περάσει το δικό τους...

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.


1 σχόλιο: