Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Τουρκικό σφυροκόπημα σε Ιράκ και Συρία

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, εδώ και πολλά χρόνια η Τουρκία έχει εισβάλλει στο Ιράκ και τη Συρία με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του PKK. Εκεί δημιουργεί βάσεις και ταυτόχρονα αναλαμβάνει τον έλεγχο (διακυβέρνηση) της περιοχής, εκτουρκίζοντάς την.


Εχθές, οι δυνάμεις των Κούρδων στο Ιρακινό Κουρδιστάν επιτέθηκαν στους Τούρκους εισβολείς και σκότωσαν 9 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 4. Η επιχείρηση των Κούρδων έγινε μεταξύ των πόλεων Sarni και Masbir στο όρος Zap.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 14 επιβεβαιωμένες στρατιωτικές βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως και 30 Τουρκικές βάσεις.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Κούρδων ήταν η Τουρκία να εξαπολύσει σήμερα επιθέσεις κατά 29 Κουρδικών στόχων στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ. Στην Συρία χτυπήθηκαν υποδομές στις πόλεις Tirbespi (al-Qahtaniyah) and Derik (al-Malikiyah) και στο Ιράκ στις περιοχές Metina, Hakurk, Gara και Qandil. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε 36 «τρομοκράτες» στο βόρειο Ιράκ και 9 στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, που έχει εισβάλει στη Συρία και το Ιράκ, υποστηρίζει ότι βάσει του Άρθρου 51 της χάρτας του ΟΗΕ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και γι’ αυτό προέβη στους σημερινούς βομβαρδισμούς με drone και αεροσκάφη.

Πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν οι δυνάμεις του ΡΚΚ είχαν σκοτώσει έναν Τούρκο στρατιώτη, ενώ τον Δεκέμβριο είχαν σκοτώσει 12 Τούρκους στρατιώτες. Η Τουρκία είχε ανταποδώσει «εξουδετερώνοντας» 56 Κούρδους μαχητές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία και οι φίλιες σ’ αυτήν δυνάμεις επιτέθηκαν σε δυνάμεις του Συριακού στρατού, αφήνοντας αρκετούς νεκρούς Σύριους στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν υποδομές στην περιοχή Ain Isa, στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι.

Ο Τουρκική εισβολή στο Ιράκ και την Συρία, είναι βέβαιο πως σε λίγα χρόνια θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη ανεξάρτητων Τουρκικών κρατών μέσα στο Ιράκ και την Συρία, όπως ακριβώς έγινε 9 χρόνια μετά την εισβολή και στην Κύπρο, όταν η κατεχόμενη Κύπρος ονομάστηκε Τουρκική Δημοκρατία της βορείου Κύπρου.

Όταν η Τουρκία εισβάλλει σε μία χώρα, δεν αποχωρεί. Ο μόνος τρόπος για να φύγει ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο, την Συρία και το Ιράκ, είναι με την δύναμη των όπλων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




1 σχόλιο:

  1. Απομονώνω την τελευταία παράγραφο...Είμαι άνθρωπος της ειρήνης και του διαλόγου. Όμως δυστυχώς συμφωνώ...Το δέντρο της ελευθερίας θέλει το πολύτιμο αίμα μας για να θεριώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή