Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Γιατί επιτέθηκε το ISIS στο Ιράν;

Στις 3 Ιανουαρίου, η επίθεση με 84 νεκρούς Ιρανούς πολίτες στην πόλη Κερμάν του Ιράν κατά την επέτειο των 4 ετών από την δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμάνι, θεωρήθηκε έργο των Ισραηλινών. Όμως, τα γεγονότα έδειχναν αλλού.


Πράγματι, την επόμενη ημέρα, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας 2 «μαρτύρων», οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν ζωστεί, με διαφορά 20 λεπτών.

Όμως, γιατί το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε κατά του Ιράν; Απάντηση επιχειρεί να δώσει η ιστοσελίδα Times of Israel. Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος χτυπά το Ιράν. Η πρώτη φορά ήταν το 2017, όταν υπήρξε διπλή επίθεση κατά του Ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων. Η δεύτερη επίθεση καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2022, όταν ένοπλοι τρομοκράτες του ISIS άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους σε ιερή τοποθεσία της πόλης Σιράζ, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Αυτή τη φορά, πιστεύεται ότι πρόκειται για το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, το ISIS-K (Khorasan) Χορασάν. Το Χορασάν αποτελεί την βορειοανατολική περιοχή του Ιράν, αλλά περιλαμβάνει και τμήματα του Αφγανιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Πακιστάν. Περιοχές στις οποίες υπάρχει έλλειμμα εξουσίας, με αποτέλεσμα οι φανατικοί ισλαμιστές να κερδίζουν έδαφος, ακόμη και σε σχέση με τους Ταλιμπάν ή την Αλ Κάιντα.

Οι φανατικοί του Χορασάν, δεν «συμπαθούν» του Σιίτες του Ιράν, καθώς τους θεωρούν βλάσφημους, αιρετικούς, αποστάτες και πολυθεϊστές, ενώ δεν συγχωρούν το ότι το Ιράν βοήθησε στην καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία. Η έχθρα τους προς τους Σιίτες, ανάγεται στον 7 αιώνα.

Σύμφωνα με τους φανατικούς Σουνίτες του ISIS, οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στους τάφους των νεκρών, πόσο δε μάλλον να δημιουργείται κοσμοσυρροή για να τιμηθεί η επέτειος από την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

Οι φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) αποτελούν μια ακραία έκφραση του Σουνητικού ισλάμ και θέλουν να ενώσουν τους μουσουλμάνους σε μια μεγαλειώδη τζιχάντ.

Το 2015, το ISIS-K είχε συμμαχήσει με τον Abu Bakr al-Baghdadi του Ισλαμικού Κράτους. Από το 2017, το ISIS-K έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κυρίως σε Σιιτικά τεμένη. Το ISIS-K είναι υπεύθυνο και για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τον Αύγουστο του 2021, όταν και σκοτώθηκαν 170 Αφγανοί και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του στην Ασία και την Αφρική (Μάλι), δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τους Χριστιανούς και τον Δυτικό πολιτισμό, αλλά και για όσους μουσουλμάνους δεν ενστερνίζονται τις ακραίες και παράλογες θέσεις του. Η πλήρης διάλυση του Ισλαμικού Κράτους ανά την υφήλιο, θα πρέπει να αποτελεί κεντρικό στόχο όλων των λογικών κρατών, Χριστιανικών, Μουσουλμανικών, Ινδουιστικών κλπ.

Η προάσπιση του Δυτικού πολιτισμού μέσω του ελέγχου των συνόρων και της διακοπής της παράνομης μετανάστευσης, δεν αποτελεί μορφή ρατσισμού ή ακροδεξιών αντιλήψεων. Αποτελεί ανάγκη για την διατήρηση της Ευρώπης όπως την γνωρίζουμε, ως πηγή πολιτισμού που βασίζεται στη Δημοκρατία, το Δίκαιο και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Εάν η Ευρώπη κατακλειστεί από ανθρώπους φανατικούς, που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία, διαφορετικά ήθη και έθιμα, που δεν θέλουν να ενσωματωθούν στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά επιθυμούν την ενσωμάτωση της Ευρώπης σε ένα φανατικό, φασιστικό, θεοκρατικό Ισλάμ, τότε μόνο με ακραία δρακόντεια μέτρα θα λυθεί κάποια στιγμή το πρόβλημα. Μέτρα, που δεν θα αρέσουν σε κανέναν και θα γυρίσουν την Ευρώπη στον μεσαίωνα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου