Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η Χεζμπολά απειλεί την Κύπρο!

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολά, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, που εδρεύει στον Λίβανο, απείλησε ευθέως την Κύπρο με στρατιωτικά χτυπήματα, εάν παράσχει διευκολύνσεις στο Ισραήλ σε περίπτωση σύγκρουσης της Χεζμπολά με το Ισραήλ.


«Το άνοιγμα των Κυπριακών αεροδρομίων και των βάσεων στους Ισραηλινούς εχθρούς (για να στοχεύσουν τον Λίβανο) σημαίνει ότι η Κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα θεωρήσει ότι είναι μέρος του πολέμου» είπε ο Νασράλα σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Δεν θα υπάρχει ασφαλές μέρος από τους πυραύλους μας και τα ντρόουν μας» απείλησε ο Νασράλα στην περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος Ισραήλ – Χεσμπολά και πρόσθεσε ότι «η Μεσόγειος είναι πολύ μεγάλη για έναν τέτοιο πόλεμο» στον οποίο «δεν θα υπάρχουν κόκκινες γραμμές και κανόνες».

«Η Δημοκρατία της Κύπρου δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος. Η Δημοκρατία της Κύπρου αποτελεί μέρος της λύσης. Ο ρόλος μας σε αυτό, όπως εκδηλώνεται για παράδειγμα μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον Αραβικό κόσμο, αλλά και από ολόκληρη την διεθνή κοινότητα» απάντησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο αναιδής αρχιτρομοκράτης της Χεζμπολά (με την υποστήριξη ποιων χωρών άραγε;) τολμά και απειλεί τον Ελληνισμό της Κύπρου, επειδή η Δημοκρατία της Κύπρου έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου, στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και πάνω από το έδαφος της Κύπρου.

Ο Παλαιστίνιος αρχιτρομοκράτης δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι στο νησί της Κύπρου, το 37% του οποίου τελεί υπό Τουρκική κατοχή από το 1974, υπάρχουν και οι Βρετανικές βάσεις, οι οποίες είναι ανεξάρτητο έδαφος, στο οποίο η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κύπρου δεν έχει καμία δικαιοδοσία. Από τις Βρετανικές βάσεις απογειώνονται Βρετανικά (και όχι μόνο) αεροσκάφη, τα οποία λαμβάνουν μέρος σε διάφορες αποστολές στην Μέση Ανατολή.

Το πρόβλημα με τις απειλές της Χεζμπολά κατά της Κύπρου έγκειται στο ότι η λαλίστατη για την Ουκρανία Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, σε καμία δήλωση συμπαράστασης και υποστήριξης προς το κράτος μέλος της, το οποίο δέχτηκε ευθεία πολεμική απειλή από μια (ισχυρή) τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να υποστηρίξει με αντιπυραυλικά συστήματα Patriot και άλλα συστήματα κατά των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών που διαθέτει η φιλοϊρανική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά, στο πρότυπο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ στην Ερυθρά Θάλασσα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχει αποδειχθεί για ακόμη μία φορά, ότι η ΕΕ αποτελεί την ουρά των ΗΠΑ και τίποτα περισσότερο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Reuters, Politico, CNBC, CNN, New York Times και Times of Israel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου