Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις και οι Σύριοι αντάρτες αποδεκατίζουν Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία

Οι Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις επιτίθενται σε σημεία ελέγχου, οχυρά, πεζές περιπολίες και φάλαγγες μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στα Υψίπεδα του Γκολάν της Συρίας.


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το Ουκρανικό μέτωπο, ο στρατός της Ουκρανίας υποφέρει από έλλειψη ανδρών και δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον Ρωσικό στρατό. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους Ουκρανούς, προφανώς με τη βοήθεια άλλων δυνάμεων, να διεξάγουν επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας στην Συρία και στο Σουδάν!

Σύμφωνα με βίντεο που εξασφάλισε η Kyiv Post από πηγές της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, δείχνουν τις Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και Σύριους αντάρτες να καταστρέφουν Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία. Το βίντεο είναι από τον Μάρτιο του 2024.

Η ειδική ομάδα Khimik, σε συνεργασία με την Συριακή αντιπολίτευση, επιτίθεται σε Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν για το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Οι μάχες συνεχίζονται στο νότιο τμήμα της χώρας, ιδιαίτερα στα υψώματα του Γκολάν, όπου επί του παρόντος είναι συγκεντρωμένες οι Ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στην Kyiv Post, από την αρχή του έτους οι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από Ουκρανούς πράκτορες, έχουν προκαλέσει πολυάριθμα πλήγματα σε Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αποτελούν την λεγόμενη «ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας».

Η πηγή, που μίλησε στην Kyiv Post υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι πραγματοποιούνται συνεχείς επιθέσεις σε σημεία ελέγχου, οχυρά, πεζές περιπολίες, φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και άλλους στόχους.

Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν τη χρήση ρουκετοβομβίδων και αυτοσχέδιων όλμων «Tarab» για επίθεση σε αμυντικές θέσεις και σε οχήματα με ασύρματους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού λεωφορείου που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, καθώς και στις πεζές περιπολίες.

Η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία το 2015, που αρχικά είχε ως στόχο την υποστήριξη του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ, οδήγησε σε μόνιμη ανάπτυξη χιλιάδων Ρωσικών στρατευμάτων.

Η Μόσχα μετέφερε ορισμένα στρατεύματα και εξοπλισμό από τη Συρία στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας το φθινόπωρο του 2022. Έτσι, τα  στρατεύματά της στη Συρία είναι πιο ευάλωτα στις επιθέσεις της Ουκρανίας στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δεδομένης της παρατεταμένης παρουσίας στην περιοχή, οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολλαπλά κέντρα στρατολόγησης Σύριων μισθοφόρων που στέλνονται στην Ουκρανία.

Η στρατολόγηση μισθοφόρων πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του «Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών και Ελέγχου της Κίνησης Προσφύγων» από τη Ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

Εκεί, εκδίδονται Ρωσικά διαβατήρια στους μισθοφόρους και στη συνέχεια τοποθετούνται στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τον Μάιο του 2023, ο Αρχηγός των Ουκρανικών ειδικών ενόπλων δυνάμεων Kyrylo Budanov υποσχέθηκε να «καταστρέψει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκονται».

Εκτός από τη Συρία, οι Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν το κυνήγι για μισθοφόρους που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο (Wagner) στο Σουδάν.

Σε προηγούμενο βίντεο που ήρθε στα χέρια της Kyiv Post τον Φεβρουάριο, φαίνονται οι Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις να ανακρίνουν συλληφθέντες Ρώσους μισθοφόρους της Wagner στη Δημοκρατία του Σουδάν.

Περαιτέρω πλάνα δείχνουν έναν Ουκρανό να ανακρίνει έναν ρωσόφωνο κρατούμενο, ο οποίος ομολογεί ότι είναι μέλος της ομάδας μισθοφόρων Wagner που στάλθηκαν στο Σουδάν για να ανατρέψουν την τοπική κυβέρνηση.

Ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχει ξεφύγει από τα τοπικά πλαίσια. Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για το ζήτημα, προτού να είναι πολύ αργά για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου