Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Χάρβαρντ: Εξωγήινοι μπορεί να ζουν ανάμεσά μας μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους

Μια εργασία που γράφτηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ζουν υπόγεια ή στο φεγγάρι ή ακόμα και να περπατούν ανάμεσά μας και να παρουσιάζονται ως άνθρωποι.


Η εργασία, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα, εξετάζει μια μη συμβατική θεωρία που ονομάζεται «κρυπτογήινη υπόθεση». Το έγγραφο συντάχθηκε από ερευνητές του προγράμματος Human Flourishing του Χάρβαρντ, αλλά ένα σημείωμα στην κορυφή της έκθεσης το αποκαλούσε «θεωρητικό κομμάτι σκέψης» τονίζοντας ότι δεν σχετίζεται με πρόγραμμα του Χάρβαρντ.

«Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει επιστημονικής διερεύνησης» αναφέρεται στην εργασία.

Σύμφωνα με την εργασία, η επιστημονική συζήτηση γύρω από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP), που είναι ο νέος επίσημος κυβερνητικός όρος για τα UFO, περιλαμβάνει δύο κύριες κατηγορίες: την ανθρώπινη τεχνολογία (συμβατική γήινης προέλευσης) και την εξωγήινη προέλευση (πολιτισμοί που φθάνουν από κάπου αλλού εκτός Γης).

Οι ερευνητές εξέτασαν μια νέα θεωρία, την «υπεργήινη». Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται η κρυπτογήινη υπόθεση, η οποία διερευνά την πιθανότητα μη ανθρώπινης νοημοσύνης να ζει στη Γη, είτε ανάμεσά μας, είτε κρυμμένη υπόγεια ή υποβρύχια, είτε μεταμφιεσμένη σε ανθρώπους.

«Γίνεται συνεχώς προφανές ότι τα UAP δεν είναι μόνο εναέρια, αλλά μπορούν να κινούνται υποβρύχια με τρόπους που – όπως τα εναέρια – δεν μπορούν να εξηγηθούν» αναφέρεται στην εργασία.

Οι συγγραφείς αναφέρουν τον συνταξιούχο ταγματάρχη της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας David Grusch και τον απόστρατο υποναύαρχο Tim Gallaudet, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπάρχει ένας χαμένος κατάλογος περίεργων υποβρύχιων φαινομένων – «που ενεργούν με τρόπους που ξεπερνούν την ανθρώπινη τεχνολογία και προκαλούν την επιστημονική κατανόηση του τι είναι δυνατό υποβρυχίως».

Οι ερευνητές επισημαίνουν επίσης τις «ανεξήγητες εμπειρίες» γύρω από τις παρατηρήσεις UAP που συχνά περιλαμβάνουν σφαίρες που φαίνεται να εισέρχονται ή να εξέρχονται από πιθανά υπόγεια σημεία πρόσβασης, όπως τα ηφαίστεια.

«Αν και αυτή η ιδέα είναι πιθανό να τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους περισσότερους επιστήμονες, είναι τέτοια η φύση ορισμένων UAP που υποστηρίζουμε ότι αυτή η πιθανότητα δεν θα πρέπει να απορριφθεί. Αντίθετα, αξίζει σοβαρής εξέτασης με επιστημονικούς όρους ταπεινότητας και διαφάνειας» έγραψαν οι συγγραφείς, στους οποίους περιλαμβάνονται δύο ερευνητές του Χάρβαρντ και ένας καθηγητής βιολογίας του ανθρώπου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα.

Ο Νικ Πόουπ, ο οποίος διηύθυνε το πρόγραμμα έρευνας για τα UFO για λογαριασμό της Βρετανικής κυβέρνησης, είπε στο Fox News ότι βλέπει την εργασία περισσότερο ως «πείραμα σκέψης» παρά ως αληθινή επιστημονική έρευνα.

«Απλώς βάζω κάποιες ιδέες με έναν τρόπο ώστε να προσπαθήσω να ξεφύγω από αυτό το μάλλον δυαδικό σκεπτικό του “είτε πρόκειται για εξωγήινους είτε είναι απλώς μια εσφαλμένη αναγνώριση”. Δεν ισχυρίζονται ότι έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία για αυτό, αλλά προσπαθούν να ξεκινήσουν μια συζήτηση γι' αυτό, όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με την επιστήμη και με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία παραδοσιακά είναι πολύ δύσπιστη για όλα αυτά» είπε ο Νικ Πόουπ.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται ότι έχει στοιχεία για εξωγήινη ζωή στη Γη. Μια μελέτη του Πενταγώνου που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και εξέτασε αναφορές θεάσεων UFO που αφορούν σχεδόν ολόκληρο τον περασμένο αιώνα, δεν βρήκε στοιχεία για εξωγήινους ή εξωγήινη νοημοσύνη.

Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας εξέτασε αναφορές των τελευταίων 80 ετών για κυβερνητικά γραφεία και ειδικά προγράμματα που σχετίζονται με τα UAP.
 
Τον Ιούλιο του 2023, ο συνταξιούχος ταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας David Grusch, κατέθεσε δημόσια ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ απέκρυψαν αυτό που ονόμασε πρόγραμμα «πολλών δεκαετιών» για τη συλλογή και την αντίστροφη μηχανική UAP.
 
Μέρος των όσων έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ, κατέθεσε ο David Grusch, ήταν «βιολογικά μη ανθρώπινης προέλευσης», που όμως δεν έχει δει ο ίδιος, αλλά είχε μάθει από «άτομα με άμεση γνώση του προγράμματος».

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του. Ο Δρ. Sean Kirkpatrick, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου που ηγήθηκε των προσπαθειών συγκέντρωσης των ερευνών για τα UFO, τις χαρακτήρισε ακόμη και προσβλητικές. Ωστόσο, η μαρτυρία του David Grusch ενθάρρυνε τους κυνηγούς εξωγήινης ζωής και δημιούργησε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο.

Ο Sean Kirkpatrick είπε ότι αυτός και το Πεντάγωνο δημιούργησαν μια ομάδα για επιστημονική στρατηγική διερεύνησης των UAP, αλλά οι συνωμοσιολόγοι - και ορισμένα μέλη του Κογκρέσου - ανέκοπταν συνεχώς το έργο τους.

Το τι γνωρίζουν οι ΗΠΑ για τα μη γήινης προέλευσης φαινόμενα ίσως να αργήσουμε πολύ να το μάθουμε. Όμως, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας ενός νόμου του Ντόναλντ Τραμπ που υποχρέωσε τις κρατικές υπηρεσίες να παρουσιάσουν τις γνώσεις τους για το θέμα, άνοιξαν πολλά στόματα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Ακολουθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις του CosmoStatus των τελευταίων 3 ετών που αναφέρονται σε ΑΤΙΑ ή UAP ή όπως είναι περισσότερο γνωστά, UFO.
Αξίζει να διαβαστούν, καθώς κάποιες από αυτές συνδέονται με το προηγούμενο άρθρο.

Νόμος υποχρεώνει το Πεντάγωνο να αποκαλύψει εντός 180 ημερών στοιχεία για τα UFO

Forbes: το 2021 θα είναι η χρονιά των UFO

Επιβεβαίωση Πενταγώνου: είναι ΑΤΙΑ - UFO (βίντεο)

ΑΤΙΑ απενεργοποίησε 10 πυρηνικούς πυραύλους σε μυστική βάση

2 καταρρίψεις από F-22 στην Αμερικανική επικράτεια

Δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ από F-22, στον Καναδά

Τρίτη κατάρριψη ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ

Πρώην πιλότος μαχητικών λέει ότι τα UFO είναι πιο συνηθισμένα από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι: «Τα βλέπαμε στα ραντάρ μας»

Εξωγήινο μητρικό διαστημόπλοιο στο ηλιακό μας σύστημα ίσως μας παρακολουθεί με μικροσκοπικούς ανιχνευτές

Πρώτη δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής της NASA που μελετά τα UFO

Πρώην πράκτορας αποκαλύπτει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση συγκαλύπτει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Δεύτερη ακρόαση για τις εξωγήινες μούμιες στο Κογκρέσο του Μεξικού

Μυστηρίου συνέχεια: πάνω από 30% το άγνωστο DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου