Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Μυστηρίου συνέχεια: πάνω από 30% το άγνωστο DNA

Το μυστήριο με τις 1000 ετών αγνώστου προελεύσεως μούμιες συνεχίζεται, καθώς υπήρξε και τρίτη ακρόαση για το θέμα, με νέα στοιχεία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent ο Jaime Maussan δήλωσε ενόρκως, ότι οι μούμιες που βρέθηκαν στο Cusco των Περουβιανών Άνδεων, δεν αποτελούν μέρος της γήινης εξέλιξης.

Το θέμα έκανε τον γύρο του κόσμου στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η πρώτη ακρόαση στη Μεξικανική βουλή. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ο ερευνητής και δημοσιογράφος Jaime Maussan υποστήριξε ότι οι μούμιες είναι περίπου 1000 ετών και βρέθηκαν μέσα σε άλγη στις Περουβιανές Άνδεις το 2017, ανάμεσα σε ερείπια των Ίνκα. Στη νέα ακρόαση στο Μεξικανικό Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι πάνω από το 30% του DNA τους, είναι άγνωστο και δεν ανήκει σε κανένα γνωστό είδος. Όμως δεν διευκρίνισε με τι είδους είναι το υπόλοιπο 70% του DNA.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξωγήινη ζωή παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε ένα ξεκάθαρο μη ανθρώπινο δείγμα που δεν σχετίζεται με τα γνωστά είδη του πλανήτη μας. Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Θα πρέπει να δεχτούμε την αλήθεια» είπε ο Jaime Maussan στο Μεξικανικό Κογκρέσο.

Στα δύο μουμιοποιημένα σώματα έγινε χρονολόγηση μέσω άνθρακα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και υπολογίστηκε ότι η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη από 1000 χρόνια. Οι μούμιες δεν είχαν δόντια και είχαν τρία δάχτυλα.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι η μία μούμια είχε «αυγά» στο σώμα της, ενώ και οι δύο είχαν από ένα εμφύτευμα από ένα σπάνιο υλικό, το Όσμιο.

Ο ουφολόγος Will Galison, ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχει δει από κοντά τις μούμιες στο Περού, υποστηρίζει ότι είναι κατασκευασμένες από οστά και ιστούς ζώων πριν από χιλιάδες χρόνια, πιθανότατα για τελετουργικούς σκοπούς των Ίνκα. Επίσης υποστηρίζει ότι το κρανίο τους μοιάζει πάρα πολύ με των αλπάκα (αιγοκάμηλος). Όμως αυτή η θεωρία δεν εξηγεί την προέλευση του 30% αγνώστου DNA.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου