Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Για κακουργήματα παραπέμπεται ο Χάντερ Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για 9 φορολογικές παραβάσεις στην Καλιφόρνια, καθώς η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν εντείνεται ενόψει των εκλογών του 2024.


Οι νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν την Πέμπτη (3 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα) προστίθενται στις προηγούμενες ομοσπονδιακές κατηγορίες για κατοχή όπλων στο Ντέλαγουερ, σύμφωνα με τις οποίες ο Χάντερ Μπάιντεν παραβίασε τον νόμο για τους χρήστες ναρκωτικών που κατέχουν όπλα το 2018.

Οι νέες κατηγορίες έρχονται μετά την κατάρρευση του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι και θα τον γλύτωνε από την φυλάκιση, καθώς ο πατέρας του ετοιμάζεται για νέα προεκλογική εκστρατεία.

Οι κατηγορίες επικεντρώνονται σε φόρους τουλάχιστον 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων που όφειλε ο Χάντερ Μπάιντεν μεταξύ των ετών 2016 και 2019, μια περίοδο κατά την οποία έχει αναγνωρίσει ότι παλεύει με τον εθισμό. Πάντως, ως το 2021, οι αναδρομικοί φόροι πληρώθηκαν.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται στο κατηγορητήριο των 56 σελίδων ότι «ανάτρεψε τη διαδικασία παρακράτησης μισθού και φόρου της δικής του εταιρείας» αποσύροντας εκατομμύρια δολάρια εκτός της διαδικασίας μισθοδοσίας και παρακράτησης φόρου.

Εάν κριθεί ένοχος, ο 53 ετών Χάντερ Μπάιντεν, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 17 ετών.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το νέο κατηγορητήριο, παραπέμποντας τις ερωτήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή στους εκπροσώπους του Χάντερ Μπάιντεν.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου ζει, αναφέρουν λεπτομερώς τις δαπάνες για ναρκωτικά, στρίπερ, πολυτελή ξενοδοχεία και εξωτικά αυτοκίνητα, εκτός από τους φόρους του!

Το κατηγορητήριο έρχεται ενώ οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου συνεχίζουν την έρευνα για καθαίρεση του Προέδρου Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν θέματα επιρροής από τον γιο του. Η Βουλή αναμένεται να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για την επίσημη έγκριση της έρευνας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Τζο Μπάιντεν, στο τρέχον ή στο προηγούμενο αξίωμά του, έκανε κατάχρηση του ρόλου του ή δέχτηκε δωροδοκίες, αν και έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με την ηθική που περιβάλλει τη διεθνή επιχείρηση της οικογένειας Μπάιντεν.

Η μακροχρόνια ποινική έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν αναμενόταν να τερματιστεί με μια συμφωνία, όπου θα φυλακιζόταν για 2 χρόνια, μετά την παραδοχή της ενοχής του σε φορολογικές κατηγορίες πλημμελήματος και θα απέφευγε τη δίωξη για την κατηγορία των όπλων, εάν έμενε μακριά από προβλήματα.

Οι νέες κατηγορίες εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν περιλαμβάνουν την υποβολή ψευδούς δήλωσης και κακουργήματα φοροδιαφυγής, καθώς και πλημμελήματα για αδυναμία πληρωμής.

Σύμφωνα με τις τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες για όπλα που κατατέθηκαν στο Ντέλαγουερ, ο Χάντερ Μπάιντεν είπε ψέματα για χρήση ναρκωτικών ώστε να αγοράσει ένα όπλο που κράτησε για 11 ημέρες το 2018. Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την κατοχή όπλων από τους χρήστες ναρκωτικών, αν και το μέτρο έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από ομοσπονδιακό εφετείο.

Ο μακροχρόνιος αγώνας του Χάντερ Μπάιντεν με την κατάχρηση ουσιών επιδεινώθηκε μετά το θάνατο του αδελφού του Μπο Μπάιντεν το 2015, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και τα απομνημονεύματά του «Beautiful Things», τα οποία τελειώνουν με την απεξάρτησή του το 2019.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το ακαθάριστο εισόδημα του Χάντερ Μπάιντεν ανήλθε σε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2016 και 2020, από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της Ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burisma και ενός Κινεζικού ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου, καθώς και τη θέση του σε δικηγορικό γραφείο στη Ρουμανία και σε άλλες χώρες. Ο Χάντερ πλήρωσε τελικά τους φόρους του το 2020 (περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια), ενώ και οι αναδρομικοί φόροι καταβλήθηκαν από «τρίτο μέρος» (δάνειο από φίλο), σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Το μεγάλο πρόβλημα πλέον το έχει ο Τζο Μπάιντεν, καθώς ενώ ο γιός του θα δικάζεται για κακουργήματα, αυτός θα προσπαθεί να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό οίκο…

Διαβάστε επίσης:
Daily Mail: ο Χάντερ Μπάιντεν εξασφάλιζε εκατομμύρια δολάρια σε βιοεργαστήρια της Ουκρανίας

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα Associated Press και CNN



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου