Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η Λιβύη στέλνει πίσω στο Μπαγκλαντές 263 παράνομους μετανάστες

Από το Μπαγκλαντές έφτασαν στη Λιβύη με σκοπό να εισέλθουν (παράνομα) στην Ευρώπη. Όμως, οι Αρχές της Λιβύης δεν τους άφησαν να μπουν σε κάποιο σαπιοκάραβο. Αντίθετα, τους στέλνουν πίσω στη χώρα τους.


Έτσι, 263 Μπαγκλαντεσιανοί που βρίσκονταν στο κέντρο κράτησης της Ainjera στην Τρίπολη, αύριο 5 Δεκεμβρίου θα μεταφερθούν με πτήσεις τσάρτερ πίσω στην χώρα τους. Το εγχείρημα αποτελεί συντονισμένη δράση μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, της πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Λιβύη και του Διεθνή Οργανισμού για τη Μετανάστευση, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Libya Review.

Η διαλυμένη από τον πόλεμο Λιβύη, κατάφερε να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές και στέλνει πίσω τους παράνομους μετανάστες, ενώ η λαλίστατη Ευρωπαϊκή Ένωση, αδυνατεί να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με το Πακιστάν και τις άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, στις οποίες δεν υπάρχει πόλεμος.

Ο επαναπατρισμός των 263 Μπαγκλαντεσιανών θα γίνει με αξιοπρεπή τρόπο, με πτήσεις τσάρτερ, όπως ακριβώς έγινε και με άλλους 253 Μπαγκλαντεσιανούς στις 28 και 30 Νοεμβρίου, οι οποίοι βρίσκονταν στην Λιβύη και σκόπευαν να διασχίσουν την Μεσόγειο θάλασσα για να βρεθούν (παράνομα) στην Ευρώπη.

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση θέλοντας να υποστηρίξει το εγχείρημα του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια σε κάθε παράνομο μετανάστη που επιστρέφει στην πατρίδα του.

Το Μπαγκλαντές θέλει να βοηθήσει τους πολίτες του που βρίσκονται σε διάφορα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών ανά τον κόσμο, να επιστρέψουν με αξιοπρέπεια στην πατρίδα τους.

Ας ελπίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι κυβερνήσεις τους, θα καταφέρουν να πετύχουν ανάλογες συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών, πριν η Ευρώπη μετατραπεί σε μουσουλμανικό χαλιφάτο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου