Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Επικό Τουρκικό παζάρι προς ΗΠΑ: δώστε F-16 για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Το παζάρι των Τούρκων έχει γίνει πλέον εκβιασμός προς τις ΗΠΑ. Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την ταυτόχρονη ψήφιση από το Κογκρέσο και την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, την πώληση των F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού, με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!!!


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα πρέπει να λάβει μέτρα για την πώληση F-16 και τα κιτ εκσυγχρονισμού ταυτόχρονα με την Τουρκία, έτσι ώστε όλες οι πλευρές να μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα βήματα που χρειάζονται ταυτόχρονα, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Τετάρτη σε σχέση με την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

«Εάν οι ΗΠΑ έχουν Κογκρέσο, εμείς έχουμε το κοινοβούλιό μας. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε (σ.σ. για την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ) μέχρι να βγει μια τελική απόφαση από το κοινοβούλιό μας. Ταυτόχρονα, περάστε το (σ.σ. την πώληση των F-16) από το Κογκρέσο σας. Για το θέμα αυτό, ας κάνουμε μαζί, ταυτόχρονα, τα βήματα» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από τη διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ.

Ο Ερντογάν είπε ότι εκπλήρωσε την δική του υποχρέωση, δηλαδή την αποστολή της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Τουρκικό κοινοβούλιο και τώρα περιμένει κάτι από τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το υπέβαλε στο κοινοβούλιο στις 23 Οκτωβρίου προς έγκριση. Η έγκριση εκκρεμεί και ο λόγος είναι το παζάρι – εκβιασμός προς τις ΗΠΑ για τα F-16.

Αναμένεται η αντίδραση των ΗΠΑ στον Τουρκικό εκβιασμό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου