Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Εξτρεμιστές οι LGBT για την Ρωσία

Το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας με απόφασή του χαρακτήρισε ως εξτρεμιστικό, το «διεθνές δημόσιο κίνημα LGBT».


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian, η απόφαση του δικαστηρίου θέτει εκτός νόμου τον ακτιβισμό LGBTQ+ σε μια Ρωσία που γίνεται όλο και πιο συντηρητική.

Ο χαρακτηρισμός «εξτρεμιστής» θα μπορούσε να σημάνει την καταδίκη σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για τους γκέι, τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ που ζουν στη Ρωσία, εάν οι αρχές θεωρήσουν ότι αποτελούν μέρος του λεγόμενου «διεθνούς δημόσιου κινήματος LGBT».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα υπέβαλε αίτημα για να χαρακτηριστεί το «διεθνές LGBT κίνημα» εξτρεμιστικό, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε με τον όρο, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος φορέας στη Ρωσία αλλά μάλλον ένας ευρύς ορισμός που χρησιμοποιείται από τις Ρωσικές αρχές. Παρόλο που δεν υπάρχει διεθνές κίνημα LGBT, είναι σαφές ότι όλες οι νόμιμες δραστηριότητες των LGBT οργανώσεων θα είναι αδύνατες στη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για την προώθηση των «παραδοσιακών αξιών», με τον Ρώσο ηγέτη να κάνει τη ρητορική κατά των ομοφυλοφίλων έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής του ατζέντας. Σε προηγούμενες ομιλίες του, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «προχωρά προς τον ανοιχτό σατανισμό», αναφέροντας ως παράδειγμα την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των τρανς στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την περιφρόνησή του για την LGBTQ+ κοινότητα κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον Νοέμβριο, αναφερόμενος στους τρανς ανθρώπους ως «transformers».

Νωρίτερα το 2023, ο Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που απαγόρευε την «προπαγάνδα LGBT» μεταξύ των ενηλίκων. Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί κάθε πράξη που θεωρείται απόπειρα προώθησης αυτού που η Ρωσία αποκαλεί «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», σε ταινίες, διαδίκτυο, σε διαφημίσεις ή δημόσια.

Το καλοκαίρι, οι Ρώσοι νομοθέτες απαγόρευσαν επίσης την ιατρική παρέμβαση και τις διοικητικές διαδικασίες που θα επέτρεπαν την αλλαγή φύλου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου