Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Προκλητικός και προσβλητικός ο Ερντογάν στο Βερολίνο

Εάν μετά την εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου στο Βερολίνο η Γερμανία συνεχίσει να κανακεύει την Τουρκία, τότε είναι άξια της τύχης της…


Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε προσβλητικά για το θέμα Ισραήλ – Παλαιστίνης:

«Εμείς δεν έχουμε κανένα χρέος στο Ισραήλ. Αυτοί που χρωστούν δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα. Δεν κουβαλάμε το βάρος του ολοκαυτώματος. Ο σεβασμός μας για τον άνθρωπο είναι διαφορετικός. Είμαι ένας ηγέτης που πήρε πρώτα θέση για τον αντισημιτισμό στην πρωθυπουργία μου. Δεν χρωστάμε σε κανέναν εξαιτίας αυτού. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τους ανθρώπους. Και ως πρωθυπουργός έχω μιλήσει με σαφήνεια κατά του αντισημιτισμού. Εμείς δεν έχουμε ενοχές έναντι οποιουδήποτε».

Κατά την επιστροφή του στην Τουρκία και μέσα στο αεροπλάνο, όπως συνηθίζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε δημοσιογράφους και ήταν και πάλι προκλητικός, αφού δεν του κάνουν τα χατίρια.

Σε ερώτηση για την στάση της Γερμανίας έναντι της πρόθεσης της Τουρκίας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter είπε χαρακτηριστικά:

«Αν θέλουν να μας δώσουν αυτά τα αεροπλάνα, ας μας τα δώσουν. Κι αν δεν τα δώσουν, δεν υπάρχουν πόρτες να χτυπήσουμε; Πάρα πολλές. Γνωρίζετε τι έγινε πριν από τους S-400 για τα συστήματα αεράμυνας. Η Αμερική δεν έδωσε τα συστήματα αεράμυνας που έπρεπε να δώσει, οπότε αγοράσαμε S-400 από τη Ρωσία. Τώρα έχουμε S-400. Πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσουμε την πορεία μας πολύ πιο ισχυροί. Οδεύουμε στο να γίνουμε μια χώρα που θα παράγει και θα χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα. Κάνουμε επίσης βήματα για να καλύψουμε μόνιμα τις ανάγκες μας, όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη».

Οι χώρες που παράγουν μαχητικά αεροσκάφη είναι: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία-ΗΒ-Ιταλία, Ινδία, Ρωσία, Κίνα και Κίνα-Πακιστάν. Εάν η Τουρκία δεν μπορέσει να αγοράσει μαχητικά από τις συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τότε θα στραφεί σε κάποια χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Είναι αδύνατο να προμηθευτεί μαχητικά από την Ινδία, καθώς οι σχέσεις της μαζί της είναι στο ναδίρ και τα Tejas MK2 δεν θεωρούνται αεροσκάφη που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία στραφεί στη Ρωσία, την Κίνα ή το Πακιστάν (που κάνει συμπαραγωγή με την Κίνα στα PAC/Chengdu JF-17 Thunder Block III), τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η αποπομπή της από το ΝΑΤΟ ή η ανατροπή του Ερντογάν και η ανάληψη της εξουσίας από κάποιον φιλοδυτικό (μαριονέτα της Δύσης) πολιτικό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου