Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Αύξηση των συναλλαγών σε Ρούβλια και Λίρες μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας

Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, αντί να συμπεριφέρεται ως αξιόπιστος εταίρος της Δύσης, όχι μόνο δεν εφαρμόζει το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, αντίθετα συσφίγγει συνεχώς τις σχέσεις της μαζί της.


Την ώρα που οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ με την Ρωσία έχουν ελαχιστοποιηθεί, την ώρα που οι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα την ενέργεια (ρεύμα και φυσικό αέριο) εξαιτίας της διακοπής των εισαγωγών του φθηνού Ρωσικού φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων, η Τουρκία απολαμβάνει πρωτοφανή οφέλη στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Η αύξηση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας συνεχώς αυξάνεται, καθώς εγκαταλείπεται το δολάριο. Οι Τουρκικές εξαγωγές προς την Ρωσία σε Τουρκικές Λίρες έχουν αυξηθεί κατά 400%, ενώ οι εισαγωγές της Τουρκίας από την Ρωσία σε Τουρκικές Λίρες αυξήθηκαν κατά 150% και οι εισαγωγές σε Ρούβλια αυξήθηκαν κατά 260%, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik.

Το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έφτασε τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ αναμένεται να φτάσει τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Ως πότε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι υποτακτικοί τους θα επιτρέπουν στην Τουρκία να συμπεριφέρεται ως εχθρός και όχι ως εταίρος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ;
Για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε από την Ινδία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να παίξουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με την Ρωσία και άφησαν μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να κερδίζει δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ευρωπαίων «εταίρων» της στο ΝΑΤΟ;
Αλλά, όταν απέναντί του έχει γελοίους και ανίκανους συνομιλητές, όπως είναι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, τότε ένας ισχυρός και ικανός ηγέτης όπως ο Ερντογάν κάνει πάρτι σε βάρος τους και προς όφελος της χώρας του και των πολιτών της.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου