Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Bild: Γερμανία, έχουμε πρόβλημα!

Αυτό αναφέρεται στον τίτλο του δημοσιεύματος της Γερμανικής εφημερίδας Bild, μετά την δημοσιοποίηση των ευρημάτων έρευνας για το μεταναστευτικό.


Μετά τις μεγάλες αντιεβραϊκές διαδηλώσεις που έγιναν στην Γερμανία, με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα εξαιτίας των ακροτήτων της Χαμάς κατά των Ισραηλινών, η Γερμανική εφημερίδα Bild ζήτησε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων INSA να ερευνήσει την άποψη των Γερμανών για μια σειρά από ζητήματα.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους Γερμανούς πολίτες ήταν:
Σας τρομάζουν οι ενέργειες των υποστηρικτών της Χαμάς;
Τι πρέπει να γίνει τώρα;


Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται εκρηκτικό. Η Γερμανία έχει στην πραγματικότητα πρόβλημα επειδή πολλοί άνθρωποι προφανώς δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στη χώρα τους, καθώς η πλειοψηφία ζητά μια ριζικά διαφορετική μεταναστευτική πολιτική!

► Το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι οι τρέχουσες αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις και οι ζητωκραυγές των υποστηρικτών της Χαμάς στη Γερμανία, τους τρόμαξαν, ενώ όχι είπε λιγότερο από το 33%.

► Το 61% υποστηρίζει την άποψη ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να δέχεται άλλους ανθρώπους από ισλαμικές χώρες. Διαφορετική άποψη έχει μόνο το 51% των ψηφοφόρων των Πρασίνων.

► Το 77% έχει την εντύπωση ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιφρονούν τη Γερμανική κοινωνία και μόνο το 15% είπε ότι δεν έχει αυτή την εντύπωση.

► Το 41% έχει την εντύπωση ότι το Γερμανικό κράτος και η κοινωνία είναι υπερβολικά αφελείς και επιεικείς απέναντι στους ανθρώπους που περιφρονούν τη Γερμανία. Το 34% βλέπει αυτό το πρόβλημα κυρίως με το κράτος. Μόνο περίπου το 7% διαφωνεί με αυτή την άποψη.

► Το 43% φοβάται περισσότερο τον ισλαμισμό.
► Το 34% φοβάται περισσότερο τον δεξιό εξτρεμισμό.
► Το 7% φοβάται περισσότερο τον αριστερό εξτρεμισμό.

Ο επικεφαλής της εταιρείας INSA, Χέρμαν Μπίνκερτ είπε στην Bild:
«Η σαφής στάση τεκμηριώνει τον αποχαιρετισμό των Γερμανών στη μεταναστευτική πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ. Οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να ταρακουνήσουν τους πολιτικούς».

Και ο καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer ανησυχεί για το θέμα. Μιλώντας στην Bild είπε: «Το Ισραήλ χρειάζεται την πλήρη υποστήριξή μας γιατί επί του παρόντος πολεμά ευθέως την τρομοκρατία της Χαμάς. Και αυτό είναι σημαντικό για να μην έρθει ο τρόμος στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη».

Αυτό που εννοεί ο καγκελάριος της Αυστρίας, περιλαμβάνει το ζήτημα των συνοριακών καθεστώτων και της παράνομης μετανάστευσης. Η κατάσταση ασφαλείας είναι «τεταμένη», είπε ο Nehammer.

Σήμερα Παρασκευή, ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Friedrich Merz και ο επικεφαλής της περιφερειακής ομάδας CSU Alexander Dobrindt θα συναντηθούν μακριά από τους δημοσιογράφους, για το θέμα της μετανάστευσης και ειδικά για τον έλεγχο και την τάξη στην μετανάστευση στη Γερμανία.

Έστω και αργά, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να αφυπνίζονται για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, που πλέον έχει μετατραπεί σε εισβολή μουσουλμάνων στην Ευρώπη, με την ανοχή και την αρωγή των πρόθυμων ηλίθιων της ψευτοπροοδευτικής αριστεράς και της φοβικής δήθεν δεξιάς. Η πραγματικότητα δεν χωράει διχασμούς του στυλ δεξιός – αριστερός. Η επιβίωση της Δημοκρατικής και Ελεύθερης Ευρώπης κρίνεται τώρα. Ο κίνδυνος της ισλαμοποίησης δεν είναι μόνο ορατός. Είναι άμεσος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου