Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Το Πακιστάν αιτείται ένταξη στους BRICS – Αντιδρά η Ινδία

Η παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έχει γίνει περίπλοκη και δύσκολη. Παράδειγμα αποτελεί το Πακιστάν, που θέλει να ενταχθεί στους BRICS, των οποίων ιδρυτικό μέλος είναι η αντίπαλος και εχθρός του Ινδία, η οποία αντιτίθεται στην ένταξή του, αλλά το Πακιστάν υποστηρίζουν η Ρωσία και η Κίνα. Ταυτόχρονα το Πακιστάν βρίσκεται ακόμη υπό την επιρροή των ΗΠΑ και της ΕΕ…


Το Πακιστάν σκοπεύει να αιτηθεί την ένταξή του στους BRICS εντός του 2024 σύμφωνα με πληροφορίες του Ρωσικού πρακτορείου Sputnik που επικαλείται καλά πληροφορημένες κυβερνητικές Πακιστανικές πηγές.

Το Πακιστάν ελπίζει ότι θα έχει την υποστήριξη κυρίως της Ρωσίας και μαζί και της Κίνας, καθώς η Κίνα για να μπορέσει να ολοκληρώσει τον Δρόμο του Μεταξιού, χρειάζεται οπωσδήποτε το Πακιστάν.

Στην τελευταία σύνοδο των BRICS στην Νότιο Αφρική, αποφασίστηκε να προσκληθούν και να ενταχθούν στους BRICS η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Αργεντινή, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όμως, ο νέος Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, δήλωσε δημοσίως και ευθαρσώς, ότι σύμμαχοι της Αργεντινής είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Επομένως, δεν υπάρχει σχέδιο ένταξης στους BRICS. Το Μπαγκλαντές, η Αλγερία και το Ιράκ, έχουν ήδη εκφράσει επιθυμία να ενταχθούν στους BRICS.
Διαβάστε σχετικά στα άρθρα του CosmoStatus ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Όμως, η Ινδία που είναι ο μεγάλος αντίπαλος / εχθρός του Πακιστάν, δεν θα ήθελε να δει ο Πακιστάν στους BRICS και γι’ αυτό έχει ήδη ασκήσει βέτο στην ένταξή του. Το Πακιστάν είναι αδύνατον να μετατραπεί σε οικονομικό και πολιτικό εταίρο της Ινδίας. Για τον λόγο αυτό, το Πακιστάν ποντάρει στην βοήθεια της κυρίως της Ρωσίας και μαζί της Κίνας, οι οποίες για τους δικούς του λόγους θα ήθελαν να δουν το Πακιστάν να γίνεται μέλος των BRICS.

Θυμίζουμε ότι οι BRICS αποτελούνται από την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία και την Νότιο Αφρική, οι οικονομίες των οποίων αποτελούν την δεύτερη ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου