Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Υποβολή αίτησης ένταξης στους BRICS από την Αλγερία

Η Αλγερία υπέβαλε αίτηση ένταξης στην ομάδα των BRICS. Στην αίτησή της ζητά να συνεισφέρει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα των BRICS.


Αυτό ανέφερε το Ennahar TV που αποκαλείται τον Αλγερινό Πρόεδρο Abdelmadjid Tebboune και αναμεταδίδει το Al Arabiya.

Το αίτημα ένταξης της Αλγερίας υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, λέγοντας ότι ανοίγονται νέες οικονομικές ευκαιρίες για την χώρα του.

Η Αλγερία, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερες εναλλακτικές στην οικονομία της, ενισχύοντας τους δεσμούς της με την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι τους BRICS αποτελούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική, που αποτελούν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 26% της παγκόσμιας οικονομίας.

Περισσότερες από 40 χώρες έχουν εκφράσει την πρόθεσή  τους να ενταχθούν στους BRICS, μεταξύ αυτών η Αργεντινή, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κούβα, το Καζακστάν και άλλες.

Η Κίνα θα επενδύσει 36 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αλγερία, σε τομείς όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι νέες τεχνολογίες, οι μεταφορές, η γεωργία και άλλοι.

Στα τέλη Μαΐου οι χώρες που ήθελαν να ενταχθούν στους BRICS ήταν 19.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου