Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ο Ερντογάν θα υποδεχτεί τον Νετανιάχου και τον Αμπάς την επόμενη εβδομάδα

Τον ειρηνοποιό μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προσπαθεί να παραστήσει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας.


Η τουρκική πρόσκληση προς τους δύο ηγέτες ήρθε μετά τις εκτεταμένες προσπάθειες από το Μαρόκο, καθώς η βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει κορυφωθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα, ξεχωριστά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς

Η επίσκεψη του Νετανιάχου στην Άγκυρα θα είναι η πρώτη του ως πρωθυπουργός και θα αποτελεί σημάδι ανανέωσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Jerusalem Post.

Ο τελευταίος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Άγκυρα ήταν ο Εχούντ Ολμέρτ το 2008.

Σύμφωνα με τους Times of Israel ο Νετανιάχου θα επισκεφτεί την Άγκυρα στις 28 Ιουλίου, καθώς αυτό ανακοινώθηκε από τα γραφεία του Ερντογάν και του Νετανιάχου.

Ο Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφτεί την Άγκυρα στις 25 Ιουλίου.

Την προηγούμενη χρονιά ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χερτζόγκ και τον τότε Πρωθυπουργό Γιάιρ Λαπίντ, μετά από 12 δύσκολα χρόνια για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Είναι βέβαιο πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσει να παραστήσει τον προστάτη των μουσουλμάνων - παλαιστινίων και θα προσπαθήσει να πείσει τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι η Τουρκία δεν αποτελεί εχθρό του Ισραήλ. Ας μην λησμονούμε τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει εναντίον του Ισραήλ ο Ερντογάν και τα κοσμητικά επίθετα που έχει χρησιμοποιήσει, αποκαλώντας το 2014 το κράτος του Ισραήλ "τρομοκράτη". Θα πειστεί ο Νετανιάχου από τον Ερντογάν ή όχι;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου